Έκθεση βραβευμένων μελετών για τον “Δημόσιο Χώρο” στο ομώνυμο συνέδριο του 2019

Έκθεση και έκδοση σχετικού λευκώματος, με βραβευμένες μελέτες αρχιτεκτονικού έργου, θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίο με τίτλο «Δημόσιος Χώρος +» που οργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ τον Μάρτιο του 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Επιδίωξη και σκοπός του συνεδρίου, είναι η κινητοποίηση του ενδιαφέροντος για τα δημόσια μέρη της πόλης και η δημιουργία ενός βήματος λόγου για την ανάπτυξη και την ανταλλαγή ιδεών, προτάσεων, επιστημονικών θέσεων και ερευνών που αφορούν πτυχές της δημόσιας ζωής οι οποίες συνθέτουν τον χαρακτήρα της σύγχρονης αστικότητας.

Ήδη το ενδιαφέρον για το συνέδριο είναι έντονο και έχουν υποβληθεί περισσότερες από 140 περιλήψεις παρουσιάσεων, οι οποίες κατά το διάστημα αυτό αξιολογούνται από την οργανωτική επιτροπή. Εκτιμάται ότι περίπου 100-110 εισηγήσεις θα είναι αυτές που θα αποτελέσουν τελικώς και το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Η παράλληλη έκθεση μελετών αρχιτεκτονικού έργου θα περιλαμβάνει μελέτες που διακρίθηκαν σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 8 έτη. Η έκθεση θα συνοδεύεται από  έκδοση σχετικού λευκώματος παρουσίασης των συμμετοχών.

Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί όλες και όλους τους βραβευμένους και διακριθέντες αρχιτέκτονες να συμμετάσχουν στην έκθεση  και να συμβάλλουν μέσα από την έκθεση και προβολή της διακριθείσας μελέτης τους, στην ανάδειξη της σημασίας των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την προαγωγή του αστικού πολιτισμού και στην ανάδειξη της παρουσίας αρχιτεκτονικών προτάσεων και απαντήσεων στα θέματα διαχείρισης του δημόσιου χώρου.

Όροι διεξαγωγής της Έκθεσης:

Στην έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν βραβευμένες και διακριθείσες μελέτες αρχιτεκτονικού έργου για τον Δημόσιο Χώρο των τελευταίων 8 ετών.

Οι συμμετέχοντες θα αποστείλουν αρχικά ηλεκτρονικά, δήλωση συμμετοχής στην έκθεση, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ( τίτλος διαγωνισμού, αγωνοθέτης κλπ), τα στοιχεία των συμμετεχόντων στην διακριθείσα μελέτη, το βραβείο που απονεμήθηκε κλπ. Συνημμένα αποστέλλεται το έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής στην έκθεση.

Στους συμμετέχοντες θα αποσταλούν οδηγίες σχετικά με τη σύνθεση της πινακίδας και τον τρόπο αποστολής του ηλεκτρονικού αρχείου της πινακίδας.

Κόστος συμμετοχής:   60,00 ευρώ

Αποστολή Δήλωσης συμμετοχής στην έκθεση: έως 28 Σεπτεμβρίου 2018

Προθεσμία καταβολής του κόστους συμμετοχής: έως 28 Οκτωβρίου 2018

Προθεσμία αποστολής του ηλ. αρχείου της πινακίδας:  έως 28 Νοεμβρίου 2018

Τρόπος πληρωμής

Η πληρωμή της συμμετοχής θα γίνεται στον λογαριασμό του ΤΕΕ/ΤΚΜ στην  ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ  (αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος και ο λόγος: συμμετοχή στην Έκθεση Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών για το Δημόσιο Χώρο  ) είτε στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 49, 1ος όροφος, κ. Γ. Γκιόκας.

Η συμμετοχή στην έκθεση περιλαμβάνει το λεύκωμα παρουσίασης των συμμετοχών της έκθεσης.

Η έγκαιρη καταβολή του παραπάνω ποσού είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην έκθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να αποτείνεστε:

Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης Βραβευμένων Μελετών Αρχιτεκτονικού έργου για το Δημόσιο Χώρο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  2310883121 /  2310952573/ 2310228320

Email: publicspace2019expo@gmail.com

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής θα γίνει ηλεκτρονικά στην παραπάνω ηλ. διεύθυνση.

Αντίστοιχη έκθεση έγινε το 2011 στο πλαίσιο του 1ου συνεδρίου «Δημόσιος χώρος …αναζητείται» με 99 μελέτες στον υπαίθριο χώρο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης. Η έκθεση ταξίδεψε στην Καβάλα, Ηράκλειο και στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα. Με την ευκαιρία της 1ης έκθεσης εκδόθηκε κατάλογος των μελετών που συμμετείχαν στην έκθεση από τις εκδόσεις IANOS με τίτλο  PUBLICCITY. 

Comments are closed