“Να μην εγκαταλειφθεί στη φθορά η Νέα Παραλία”

Η ανάγκη να μη εγκαταλειφθεί η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στη φθορά του χρόνου και των βανδαλισμών, τονίστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε ο σύλλογος «Φίλοι της Νέας Παραλίας» στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Εκ των αρχιτεκτόνων του έργου και επικεφαλής του συλλόγου, ο κ. Πρόδρομος Νικηφορίδης, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της Νέας Παραλίας, επισημαίνοντας πως δεν εισακούγονται ούτε οι προτάσεις προφοράς εθελοντικής εργασίας από πολίτες ή οργανωμένους φορείς, όπως η πρόταση που είχε καταθέσει στο Δήμο η διοίκηση του Γ ΄Σώματος Στρατού να αναλάβει τη συντήρηση μέρους του έργου.

Συγκεκριμένη πρόταση διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ  Πάρις Μπίλλιας:

«Μια λύση-απάντηση, τόσο στους βανδαλισμούς όσο και απέναντι σε οποιαδήποτε γραφειοκρατία ή  έλλειψη πόρων και προσωπικού του Δήμου, είναι η ανάθεση μιας τετραετούς εργολαβίας με αντικείμενο τη συντήρηση και προστασία της Νέας Παραλίας. Έτσι, η αναγκαία διαγωνιστική διαδικασία αυτή θα γίνεται μόνο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια και στο ενδιάμεσο, ο Δήμος και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, όπως οι “Φίλοι της Νέας Παραλίας” θα χρειάζεται μόνο να παρακολουθούν και να ελέγχουν ότι ο ανάδοχος τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Έναντι των βανδάλων, μια λύση είναι και η ενίσχυση της αστυνόμευσης.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, ωστόσο δεν παρέστη εκπρόσωπος της διοίκησης του Δήμου.

Comments are closed