“Πράσινο Βραβείο” για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι το πρώτο στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, που εντάσσεται στο δίκτυο Green Award, όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το Green Award Certificate είναι ένα πιστοποιητικό για πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες που υπερβαίνουν την δια νόμου οριζόμενη υποχρέωση που αφορά τα περιβαλλοντολογικά κίνητρα. Η διαδικασία πιστοποίησης Green Award πραγματοποιείται από το Bureau Green Award, το εκτελεστικό όργανο του Green Award Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1994.

Η φιλοσοφία του Green Award Foundation είναι να προάγει υψηλά πρότυπα όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιδόσεις και την ασφάλεια στη ναυτιλία, εντοπίζοντας, αναγνωρίζοντας και ενθαρρύνοντας την περιβαλλοντικά υπεύθυνη ναυτιλία, μέσω της λειτουργίας ενός μη κερδοσκοπικού συστήματος πιστοποίησης που αξιολογεί την ασφάλεια και την περιβαλλοντική απόδοση.

Η ΟΛΘ ΑΕ, συμμετέχει στο δίκτυο ως Πάροχος Κινήτρων (Incentive Provider) του Green Award, προσφέροντας έκπτωση 15% στα λιμενικά τέλη στα πιστοποιημένα με Green Award πλοία που επισκέπτονται το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί και στο μέλλον να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήριος Θεοφάνης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ ο πρόεδρος του Ιδρύματος Green Award, Δημήτριος Ματθαίου, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως μέλος αυτής της παγκόσμιας περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένης κοινότητας, ενώνει τις δυνάμεις του με 36 άλλα λιμάνια από όλο τον κόσμο και 75 άλλους Παρόχους Κινήτρων. Εκτιμώ, ότι η πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ, θα λειτουργήσει ως έναυσμα στην τοπική και περιφερειακή ναυτιλιακή κοινότητα και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον στις διοικήσεις και άλλων λιμανιών, ώστε να ακολουθήσουν το αξιοσημείωτο παράδειγμα της ΟΛΘ ΑΕ».

Comments are closed