Στον Δήμο Θεσσαλονίκης 4 κτίρια της προβλήτας Α του ΟΛΘ

Στον έλεγχο του Δήμου Θεσσαλονίκης περνούν τα τέσσερα κτίρια που βρίσκονται στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού, συνολικού εμβαδού 3.000 τετραγωνικών μέτρων, μετά το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, που υπέγραψαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ΑΕ, Σωτήρης Θεοφάνης και ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση στον δήμο Θεσσαλονίκης της αποθήκης Δ’, που θα χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Επίσης, παραχωρείται το κτίριο Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος -που θα διατεθεί στο πανεπιστήμιο για να γίνει Μουσείο Φυσικής Ιστορίας- και το κτίριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού, που είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και θα καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας βρεφών και νηπίων της πόλης.

Ο τέταρτος χώρος που παραχωρείται στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι το πρώην κτίριο του Υπολιμενάρχη στην περιοχή της Πύλης 4, το οποίο έχει κάποια στατικά προβλήματα και δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η μελλοντική του χρήση.

Comments are closed