Υπόγειοι 100 κάδοι απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: makthes.gr

Την κατασκευή ειδικών ορυγμάτων στα οποία θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι προβλέπει ειδική σύμβαση που υπεγράφη =ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων-Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αρμόδιας αναδόχου εταιρείας.

Το έργο αφορά την τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, που θα υλοποιηθεί στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή που καλύπτεται από τις οδούς Δωδεκανήσου, Εγνατίας, Αγγελάκη και Τσιμισκή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε η χωροθέτηση 40 θέσεων εντός της εμβέλειας του ιστορικού κέντρου της πόλης, με στόχο την τοποθέτηση 100 συνολικά υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων.

Παράλληλα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης, συντάχθηκε και δημοπρατήθηκε η μελέτη με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων συστημάτων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων», προϋπολογισμού 1.306.960 €.

Το έργο, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες και οι εργασίες θα εκτελεστούν υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης.

Comments are closed