Έλλειμμα παιδείας και κοινωνικής συνείδησης ο βανδαλισμός του Δημόσιου Χώρου

Θύμα βανδάλων έπεσε η έκθεση βραβευμένων αρχιτεκτονικών μελετών για τον Δημόσιο Χώρο που εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στον Κήπο των Γλυπτών της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου “Δημόσιος Χώρος +” του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Άγνωστοι, το περασμένο Σάββατο, έβαψαν με σπρέι τα κείμενα που συνοδεύουν τα εκθέματα καθιστώντας τα μη αναγνώσιμα.

Άμεσα ήταν, ωστόσο, τα αντανακλαστικά των στελεχών του ΤΕΕ/ΤΚΜ, μελών της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών Θεμάτων, του Συλλόγου Φίλων Νέας Παραλίας, της ομάδας των Los Lampicos, μαθητών σχολείων αλλά και διερχόμενων πολιτών, που έσπευσαν να καθαρίσουν τα εκθέματα.

«Η έκθεσή μας μοιράζεται την μοίρα της Νέας Παραλίας, που βρίσκεται συχνά απροστάτευτη, στο έλεος βανδάλων» τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας, που συμμετείχε στις προσπάθειες αποκατάστασης των εκθεμάτων. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό κάποτε, πως ασέβεια προς τον Δημόσιο Χώρο που ανήκει σε όλους μας, δείχνει έλλειμμα παιδείας και κοινωνικής συνείδησης. Όμως η ασέβεια, απέναντι σε μια προσπάθεια ανάδειξης προτάσεων που μπορούν να κάνουν τον Δημόσιο Χώρο όλων μας καλύτερο, είναι ακόμα χειρότερη, γιατί αντικατοπτρίζει ανθρώπους χωρίς διάθεση να ονειρευτούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Εμείς συνεχίζουμε, όχι μόνο να ονειρευόμαστε, αλλά και να ενεργούμε, για να κάνουμε τη ζωή όλων καλύτερη, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας.»

 

Comments are closed