Ανάληψη νομικής ευθύνης για το 2ο πρόγραμμα στήριξης ανέργων του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται από την επόμενη εβδομάδα με την ανάληψη της νομικής ευθύνης, το 2ο πρόγραμμα του ΤΕΕ/ΤΚΜ, για τη στήριξη ανέργων συναδέλφων, το οποίο  εκπονήθηκε σε συνεργασία με τον ΣΕΠΒΕ,  με την επωνυμία: «Αναβάθμιση των προσόντων και κτήση νέων δεξιοτήτων ανέργων επιστημόνων πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών και σχολών πληροφορικής στους τομείς των ΤΠΕ της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, στη ΣΒΑΑ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης» .

Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 1,024 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» και αφορά σε 260 μακροχρόνια ανέργους, που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της  Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Βασικός στόχος  του είναι  η προετοιμασία των ωφελούμενων,  μακροχρόνια ανέργων επιστημόνων αποφοίτων πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών και σχολών πληροφορικής,  για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Κυρίως με την αναβάθμιση των προσόντων τους και την κτήση νέων δεξιοτήτων, μέσω της κατάρτισης τους. Οι ωφελούμενοι  θα εκπαιδευθούν σε αντικείμενα  που εντάσσονται σε βιώσιμους τομείς  ΤΠΕ, της Ποιότητας και των Τεχνικών Έργων.

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα σχετικά προγράμματα του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ότι πρέπει να μεριμνήσουν για την εγγραφή τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Comments are closed