Ανεξάρτητη αποστολή στο φεγγάρι μέσω …Kickstarter

 

Πηγή φωτογραφίας: Moonspike

Πηγή φωτογραφίας: Moonspike

Το νόμισμα της πλατφόρμας συμμετοχικής χρηματοδότησης “Kickstarter” έχει δύο όψεις. Μπορεί να λειτουργήσει είτε ώς νεκροταφείο όπου οι καλές ιδέες πεθαίνουν άδοξα είτε ως πάροχος κεφαλαίων για να ξεκινήσεις κάτι, όσο φιλόδοξο κι αν είναι -κεφαλαίων που συχνά υπερβαίνουν ακόμη και τις δικές σου προσδοκίες.

Ο μηχανικός και επιχειρηματίας Chris Larmour το έβαλε στόχο να δοκιμάσει την τύχη του για να δει τι από τα δύο ισχύει στην περίπτωσή του. Θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει μέσω Kickstarter κεφάλαια ύψους σχεδόν 1 εκατ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει τη δική του ανεξάρτητη αποστολή …στο φεγγάρι.

Ο Larmour υποστηρίζει ότι η ιδέα τον χτύπησε κατακέφαλα μια ωραία πρωία που παρακολουθούσε βίντεο με αερόστατα μεγάλου υψομέτρου. “Πόσο δύσκολο να είναι να πας στη σελήνη αυτές τις μέρες;” αναρωτήθηκε με μια μεγάλη δόση αφέλειας μάλλον, δεδομένου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανεπτυγμένες χώρες, που δεν τα έχουν καταφέρει να βάλουν το σημαιάκι τους στο φεγγάρι. Παρόλα αυτά, ο Larmour δεν πτοείται.

Ίδρυσε ήδη μια εταιρεία με έδρα τη Βρετανία, τη Moonspike, ενώ βρήκε και μια ομάδα μηχανικών από τον Κοπεγχάγη που εμφανίστηκαν πρόθυμοι να συνδράμουν την προσπάθειά του. Η Moonspike λοιπόν έχει ως στόχο να δημιουργήσει έναν πύραυλο τριών τμημάτων, που θα στείλει ένα μικρό σκάφος (βάρους 157 κιλών) στην επιφάνεια της σελήνης.

Ο συνιδρυτής της Moonspike, ο Δανός Kristian von Bengtson, δεν έχει αδιάφορο βιογραφικό: εργάζεται ώς σχεδιαστής για διαστημικές κάψουλες στην εταιρεία Suborbitals με έδρα την Κοπεγχάγη, η οποία έχει ώς ανεξάρτητο στόχο τη δημιουργία μονοθέσιου πυραύλου για υποτροχιακές (suborbital) πτήσης. “Δείτε το σαν ένα είδος περιπέτειας για μηχανικούς”, είπε.

Έτσι βγάζει οπερισσότερο νόημα. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρουν, θα έχουν ζήσει την περιπέτεια, όχι;

Άρθρο με πληροφορίες από το engineering.com

Διαβάστε ΕΔΩ το πρωτότυπο άρθρο (στην αγγλική γλώσσα)

Comments are closed