Αυτό είναι το smartphone με άθραυστη οθόνη

smartphoneΟι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο ιστορικό μας ένα κινητό τηλέφωνο με σπασμένη οθόνη… Η νέα γενιά έξυπνων κινητών και τάμπλετς διαθέτει μεγάλες οθόνες αφής, οι οποίες συχνά καταλήγουν ραγισμένες, με κόστος για το πορτοφόλι (και τα νεύρα μας).
H Μotorola έπιασε το νόημα και αποφάσισε να δημιουργήσει την άθραυστη οθόνη. Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρείας, Rick Osterloh, αισθάνθηκε τόση αυτοπεποίθηση για το νέο προϊόν, ώστε δεν δίστασε να δοκιμάσει τις αντοχές του σε σύγκριση με σκληρό ανταγωνισμό, βιντεοσκοπώντας την όλη διαδικασία.
Πρώτα πήρε ένα i-phone 6 και μετά ένα Samsung galaxy S6 και τα έριξε με την οθόνη πάνω σε μια σειρά από πέτρινα πλακάκια. Η οθόνη και των δύο υπέστη μεγάλη ζημία. Στη συνέχεια πήρε το Moto Xforce και του επιφύλαξε την ίδια πτώση, αλλά η οθόνη έμεινε άθικτη.
Η συγκεκριμένη συσκευή της Motorola σκοπεύει να πάει εκεί όπου …καμία συσκευή κινητού δεν έχει πατήσει στο παρελθόν: εκεί όπου οι οθόνες δεν σπάνε. Το νέο κινητό βασίζεται στην τεχνολογία ShatterShield, βάσει της οποίας στην οθόνη τοποθετούνται πέντε διαφορετικές στρώσεις υλικού, που την προστατεύουν.
Το εξωτερικό στρώμα προστατεύει τη συσκευή από γρατζουνιές και χαρακιές, ενώ το τελευταίο εσωτερικό διαθέτει μια διαφανή προστατευτική ασπίδα σχεδιασμένη ώστε να μη σπάει και να μη θρυμματίζεται.
Οι Βρετανοί καταναλωτές μπορούν ήδη να προπαραγγείλουν τη νέα συσκευή που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Νοέμβριο.

Άρθρο με πληροφορίες από το engineering.com

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ

Comments are closed