“Δανείσου έναν μηχανικό”

Ο Zach Herbert, ιδρυτής του “Borrow an engineer”

Ο Zach Herbert, ιδρυτής του “Borrow an engineer”

Δανείσου έναν μηχανικό… Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι γεγονός. Ο νεαρός μηχανικός Zach Herbert ίδρυσε μια startup, με την επωνυμία “Borrow an engineer”, η οποία μέσω μιας on-line πλατφόρμας φέρνει σε επαφή φτωχούς φοιτητές πολυτεχνείων με ανθρώπους που χρειάζονται μηχανικούς για να υλοποιήσουν ένα πρότζεκτ.
Η ιδέα ήρθε στον Zach όταν ο ίδιος ήταν φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Boston University. Τότε διαπίστωσε ότι πολλοί ταλαντούχοι φοιτητές έκαναν …πράγματα και θαύματα στον ελεύθερο χρόνο τους -από το να δημιουργούν έξυπνα apps μέχρι να κατασκευάζουν πυραύλους και εκτυπωτές 3D- χωρίς όμως να πληρώνονται για αυτό.
Επίσης, θυμάται, οι φοιτητές αυτοί δούλευαν για τον εαυτό τους κι όχι για πραγματικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να μη διαθέτουν εργασιακή εμπειρία όταν αποφοιτούσαν.
Η ιδέα έμεινε στο μυαλό του Zach αλλά δεν έλαβε επιχειρηματική υπόσταση παρά μερικά χρόνια αργότερα, όταν άκουσε ότι μια μικρή εταιρεία ανάκτησης δεδομένων αναζητούσε έναν μηχανολόγο μηχανικό για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο για το κιόσκι ενός mall.
Η εταιρεία δεν είχε κάποιον μηχανολόγο μηχανικό στο μισθολόγιό της,ούτε την πρόθεση να προσλάβει κάποιον, και έψαχνε εξωτερικούς συνεργάτες. Ο Ζach αποφάσισε να συστήσει έναν φίλο του στην εταιρεία, ο οποίος όντως έκανε τη δουλειά -και πληρώθηκε κανονικά γι’ αυτήν.
Ο “σπόρος” είχε πέσει και λίγους μήνες μετά ο νεαρός μηχανικός ίδρυσε μια ιστοσελίδα που έκανε αντιστοίχιση της ζήτησης με την προσφορά εργασίας. Παρότι πολύ “φρέσκια” η εν λόγω ιστοσελίδα είχε ήδη καταγεγραμμένους 300 φοιτητές μηχανικούς και τα προφίλ τους, μία μόνο ημέρα μετά τα εγκαίνιά της. Πώς πληρώνεται ο Zach; Οταν βρεθούν οι συνεργάτες και το πρότζεκτ ολοκληρωθεί, παίρνει προμήθεια 15% από κάθε πρότζεκτ. Ο ίδιος υποστηρίζει πάντως ότι το θέμα δεν είναι μόνο τα λεφτά, αλλά κυρίως η πολύτιμη εργασιακή εμπειρία που αποκτούν οι φοιτητές και μάλιστα επί πληρωμή. Εξυπνο, ε;

Άρθρο με πληροφορίες από το bostinno.streetwise.co

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ

Τσεκάρετέ την ιστοσελίδα του Zach ΕΔΩ

Comments are closed