Είναι οι μηχανικοί πιο πολυγαμικοί από άλλους ανθρώπους;

mech

photo credit: thegypsy-v1

Είναι οι μηχανικοί πιο πολυγαμικοί από τους ανθρώπους που ασκούν άλλα επαγγέλματα; Το ερώτημα σίγουρα δεν μπορεί να απαντηθεί επιστημονικά, τουλάχιστον όχι προς το παρόν, αλλά τα στατιστικά μιας ιστοσελίδας ραντεβού για πολυγαμικούς χρήστες, που δημιούργησε απόφοιτος του ΜΙΤ, συνηγορούν υπέρ μιας αυξημένης ροπής των μηχανικών προς την πολυγαμικότητα.

Συγκεκριμένα, από τους 100.000 χρήστες τής ιστοσελίδας OpenMinded, που αναζητούν μέσω αυτής πολυγαμικούς συντρόφους, περίπου 4500 δηλώνουν ώς επάγγελμα αυτού του μηχανικού. Όπως δήλωσε στο “Fusion” η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του site, Brook Urick, o αριθμός αυτός καθιστά τους μηχανικούς τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα χρηστών της ιστοσελίδας βάσει επαγγέλματος. Κατά πόδας (με διαφορά περίπου 100 χρηστών) ακολουθούν οι επιχειρηματίες.

Σίγουρα θα ήταν άστοχο και ..ενοχλητικά απλουστευτικό να προβεί κάποιος σε διαπιστώσεις σχετικά με το αν η επιλογή καριέρας συνδέεται με κάποια εγγενή ροπή προς την επιλογή πολλών ερωτικών συντρόφων ή αντίθετα με τη μονογαμικότητα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα ενδιαφέροντα αυτά στατιστικά δημιουργούν και μερικές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Οπως παρατηρεί η Dedeker Winston από το Multiamory, ένα βασικό ερώτημα είναι το εξής: “είναι η μονογαμικότητα επιλογή lifestyle ή είναι γενετικά προκαθορισμένη όπως η σεξουαλικότητα του καθενός;”.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να ΄χει καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με το αν υπάρχει κάποιο γονίδιο μονογαμικότητας ή αν έστω υπάρχει κάποιο κοινό χαρακτηριστικό προσωπικότητας, που μοιράζονται οι μονογαμικοί άνθρωποι.

Αναζητώντας κάποια ερμηνεία, η Urick υπογραμμίζει ότι αν ήδη σκέφτεσαι “out-of-the-box” στον χώρο εργασίας σου, αυτό ίσως θα επεκταθεί τελικά και στην προσωπική σου ζωή.

“Hacking love” στη Silicon Valley
Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων μια σειρά ντοκιμαντέρ έχουν αναδείξει τις πολυγαμικές συνήθειες, που επικρατούν με μεγαλύτερη συχνότητα μεταξύ των ανθρώπων στη Silicon Valley, όπου οι μηχανικοί και οι επαγγελματίες αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι των κατοίκων.

Σε μια σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του CNN, με τίτλο “Sex, Drugs και Silicon Valley”, o κάτοικος της περιοχής Miju Han περιγράφει την πολυγαμικότητα ώς “hacking στην αγάπη”. Ο Han είναι και ο ίδιος πολυγαμικός και εργάζεται ώς product manager στη Bay Area.      Οπως δήλωσε στο CNN, “οι άνθρωποι στη Silicon Valley ψάχνουν μονίμως έναν τρόπο να αλλάξουν συνήθειες και νόρμες” και ενδεχομένως η πολυγαμικότητά τους να συνδέεται με αυτή την αναζήτηση.

Οπότε ίσως ο τύπος προσωπικότητας, που οδηγεί έναν άνθρωπο στο να διαλέξει την καριέρα του μηχανικού ή του επιχειρηματία να είναι ο ίδιος που τον στρέφει στην πολυγαμικότητα, λέει.

Φυσικά, όλα αυτά είναι μόνο ανούσιες και αβάσιμες (τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του εναντίου) υποθέσεις, που επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε εδώ, μήπως κι ελαφρύνουν έστω για λίγα λεπτά, το βεβαρυμένο κλίμα των ημερών…

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του fusion

 

Comments are closed