Ενημερωτική εκδήλωση για την εφαρμογή επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας

Τα θέματα που σχετίζονται με την επιλογή κατηγορίας ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών θα συζητηθούν και θα αναλυθούν την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:30, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Μετά από αρκετά ερωτήματα που έθεσαν συνάδελφοι μηχανικοί σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Γιώργος Τσακούμης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνο Μακέδο, ο οποίος αποδεχόμενος άμεσα την πρόσκληση, θα είναι ο ομιλητής της εκδηλώσης, που στόχο έχει την πλήρη ενημέρωση μηχανικών κι ελεύθερων επαγγελματιών, σχετικά με τη σωστή επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας.

Σημειώνεται ότι είναι υποχρεωτική η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ελεύθερους επαγγελματίες, μέχρι τις 13 Μαρτίου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, όσοι δεν επιλέξουν, θα ενταχθούν στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής κατηγορίας, ο e-ΕΦΚΑ θα αναρτήσει στις 16 Μαρτίου 2020 τα νέα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Ιανουαρίου 2020, οι οποίες θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.

Comments are closed