Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για έργα 8,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Θερμαϊκού

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται να υλοποιηθούν  στο Δήμο Θερμαϊκού, καθώς εντάσσονται στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι:

1. Το αποχετευτικό του Μεσημερίου, που θα εξασφαλίσει την ύπαρξη σύγχρονων υποδομών στο μοναδικό οικισμό του Δήμου που εξυπηρετείται από βόθρους, οι οποίοι λόγω παλαιότητας παρουσιάζουν συχνές διαρροές, υψώνοντας ένα ισχυρό προστατευτικό πλέγμα για το περιβάλλον.

2. Την αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε Ν. Επιβάτες και Αγ. Τριάδα, που θα διασφαλίσει την επάρκεια σε πόσιμο νερό και την άριστη ποιότητα αυτού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

3. Την επισκευή και συντήρηση 20 σχολικών μονάδων και αύλειων χώρων του Δήμου, που με τη σημαντική αύξηση των διαθέσιμων πόρων για την υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών, έρχεται να αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά τα κτίρια, ενισχύοντας την ασφάλεια των μαθητών και συμβάλλοντας στην ομαλότερη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συγχρόνως, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αναμένεται και η απόφαση έγκρισης για την ένταξη ακόμα δύο έργων στο «ΦιλόΔημος». Το πρώτο αφορά στην ανάπλαση και αναβάθμιση έξι παιδικών χαρών, προϋπολογισμού 388.616,00 ευρώ (225.000,00 από το πρόγραμμα και 163.616,00 από ιδίους πόρους), με σκοπό τη δημιουργία ποιοτικών, ασφαλών και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα κοινόχρηστων χώρων – παιδικών χαρών. Το δεύτερο, στην προμήθεια μηχανημάτων έργου για την ενδυνάμωση των δομών Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, με προϋπολογισμό 195.000,00 ευρώ (155.000,00 από το πρόγραμμα και 40.000,00 από ιδίους πόρους).

Comments are closed