Εποικοδομητική “βόλτα” στα Χανιά για το ΣΦΗΜΜΥ9

ΣΦΗΜΜΥ9        Είσαι για μια εποικοδομητική “βόλτα” στα Χανιά; Εκεί θα πραγματοποιηθεί, στις 22-24 Απριλίου, το ένατο πανελλήνιο συνέδριο φοιτητών ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών  (ΣΦΗΜΜΥ). Το συνέδριο διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2007, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα σε φοιτητές με δραστήρια και ανήσυχη φύση να διευρύνουν τις γνώσεις τους πέρα από το συμβατικό πλαίσιο, να έρθουν σε επαφή με ιδέες και εργασίες συναδέλφων τους αλλά και εταιρειών και να παρακολουθήσουν ομιλίες παγκοσμίως αναγνωρισμένων καθηγητών.

ΣΦΗΜΜΥ8

Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο του κλάδου πανελληνίως. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο τελευταίο συνέδριο στην Πάτρα (Σ.Φ.Η.Μ.Μ.Υ. 8) πήραν μέρος 1600 φοιτητές. Στο συνέδριο καλύπτονται οι τομείς της ηλεκτρονικής, της πληροφορικής, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και της ρομποτικής. Η συμμετοχή στο συνέδριο, που θα φιλοξενηθεί στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, είναι δωρεάν.

Στόχος του συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει τους φοιτητές όλων των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, αλλά και όσους χαρακτηρίζονται από ταυτόσημα ή παρεμφερή ενδιαφέροντα, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τις νέες προκλήσεις της αγοράς εργασίας. Το ΣΦΗΜΜΥ υποδέχεται περισσότερους από χίλιους συνέδρους ημερησίως, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολυάριθμες ομιλίες, παρουσιάσεις και workshops, ενώ κάθε χρόνο φιλοξενεί τουλάχιστον έξι ομιλητές διεθνούς κύρους. Μέσω του θεσμού αυτού δίνεται έτσι η δυνατότητα σε κάθε φοιτητή – προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό- αλλά και ερευνητή του κλάδου μας να έρθει σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις του χώρου, ανταλλάσσοντας γνώσεις και παρουσιάζοντας τις δικές του εργασίες. Για τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας το συνέδριο αυτό αποτελεί μία συνάντηση που βρίθει από καινοτόμες ιδέες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει χώρο για εξέλιξη και δημιουργικότητα” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το συνέδριο, πέρασε μια “βόλτα” από ΕΔΩ. Στη σελίδα του συνεδρίου υπάρχουν και απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις για το θέμα, από το πώς μπορείς να πάρεις βεβαίωση συμμετοχής μέχρι το πού θα μείνεις. Τσέκαρέ το!

Comments are closed