Ημέρα καριέρας ερευνητών στο ΚΕΔΕΑ στις 9/11

Πηγή φωτογραφίας: http://www.freestockphotos.biz/stockphoto/10089

Στις 9 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Hμέρα Kαριέρας Ερευνητών Career Talks & Networking“, η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΕΑ (κόκκινο κτήριο ΑΠΘ). Το Γραφείο Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα Horizon2020 ERA-Mobilcar, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (EIE). Το πρόγραμμα HORIZON2020 ERA-Mobilcar έχει ως απώτερο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας στους ερευνητές, με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της διαφυγής των ερευνητών από την Ελλάδα (φαινόμενο BrainDrain).

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται και η εκδήλωση της 9ης Νοεμβρίου, η οποία έχει διπλό στόχο:
α) την ενημέρωση των υποψήφιων ερευνητών από ερευνητικούς φορείς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα που ασχολούνται με έρευνα, όπως επίσης
β) να δοθεί η δυνατότητα προσωπικών συναντήσεων/συνεντεύξεων μεταξύ των φορέων και των ερευνητών (networking) για μελλοντική συνεργασία
στο πλαίσιο της απασχόλησής τους.

Μέσω των παρουσιάσεων μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει πληροφόρηση για:

  • το προφίλ και τη δραστηριοποίηση της επιχείρησης/ερευνητικού κέντρου,
  • τις ειδικότητες και το προφίλ των θέσεων εργασίας, καθώς και
  • τις εξειδικευμένες ανάγκες των εταιριών/φορέων σε επίπεδο έρευνας,

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

1) Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να παρακολουθήσουν το πρώτο μέρος της, με τις παρουσιάσεις των εταιριών/ φορέων (Career Talks & Networking), που είναι ανοιχτό για όλους, καλούνται να δηλώσουν Συμμετοχή.

2) Κάποιες εταιρίες δεν έχουν συμπληρώσει τον αριθμό ερευνητών που θα δουν για συζήτηση. Μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες, κάτοχοι μεταπτυχιακού, υποψήφιοι-ες διδάκτορες, κάτοχοι διδακτορικού, υποψήφιοι-ες μεταδιδακτορικοί-ές υπότροφοι, κάτοχοι μεταδιδακτορικού μπορούν να κλείσουν ραντεβού με κάποια από τις Εταιρίες που έχουν κενό στο πρόγραμμα, πατώντας εδώ για να δηλώσουν συμμετοχή.

Comments are closed