Η 11η τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ στα Γιαννιτσά

Στο πλαίσιο της 11ης τακτικής συνεδρίασης της  Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που ήταν και η τελευταία της τρέχουσας θητείας (στην πόλη των Γιαννιτσών την 1η Οκτωβρίου), πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας και του Προεδρείου και μελών της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΚΜ με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο Γρηγόριο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην συγκοινωνιακή απομόνωση του νομού και τόνισε ότι είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα που δεν έχει ασφαλή σύνδεση με την Εγνατία Οδό. Επίσης έκανε αναφορά στη δυσκολία λήψης αποφάσεων και διάθεσης κονδυλίων από την τοπική αυτοδιοίκηση λόγω του θεσμικού πλαισίου και διαδικασιών της κεντρικής διοίκησης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής Ιορδάνης ο οποίος αναφέρθηκε και υποστήριξε τα θέματα που έθεσε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Ο Πρόεδρος της ΝΕ Πέλλας συν. Αβραμίδης Ελευθέριος παρουσίασε την εισήγηση για την αναγκαιότητα σύνδεσης της Π.Ε. Πέλλας με φυσικό αέριο και το σώμα των Αντιπροσώπων εξέφρασε ομόφωνα την στήριξή του. Την ομόφωνη στήριξη του εξέφρασε και στο θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών των Δήμων και της Π.Ε. Πέλλας μετά την παρουσίαση της σχετικής εισήγησης και την διαλογική συζήτηση που ακολούθησε. Εκτενής αναφορά έγινε και στην ανάγκη υλοποίησης νέας χάραξης εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξη συζητήθηκε το θέμα της παρέμβασης του ΤΕΕ στο ΣτΕ υπερ του Π.Δ. 99/18 και κατά των προσφυγών μετά την παρουσίαση του από τον Πρόεδρο του ΣΜΗΒΕ συν. Χομσίογλου Ηλία. Μετά τις τοποθετήσεις και τη συζήτηση ακολούθησε ψηφοφορία και αποφασίστηκε ομόφωνα ότι, ενόψει των εκλογών του ΤΕΕ στις 3 Νοεμβρίου, οποιαδήποτε απόφαση του ΤΕΕ θα πρέπει να ληφθεί από τα νέα εκλεγμένα όργανα με ευρείες δημοκρατικές διαδικασίες. Εκτός Ημερησίας Διάταξης κατατέθηκε από τα μέλη του σώματος συν. Κολότσιο Αθανάσιο και Σαμδάνη Κωνσταντίνο ψήφισμα για τις δυσλειτουργίες του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» το οποίο υπερψηφίστηκε ομόφωνα μετά από σχετικές παρατηρήσεις.

Comments are closed