Οι νέοι επικεφαλής σε Αττικό Μετρό και Εγνατία Οδό

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής ο ορισμός των Νίκου Ταχιάου και Νίκου Κουρέτα, στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Αττικό Μετρό ΑΕ, αντιστοίχως.

Εγκρίθηκε, επίσης, η τοποθέτηση του πρόεδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, Γιώργου Κωνσταντόπουλου  στη θέση του Προέδρου της Εγνατίας Οδού, καθώς και του μέχρι πρότινος διευθυντή Λειτουργίας Διοδίων της εταιρείας, Κώστα Κουτσούκου, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο κ. Νίκος Ταχιάος είναι αγρονόμος – τοπογράφος μηχανικός του Α.Π.Θ. και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια παρείχε υπηρεσίες στο έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, δραστηριοποιούμενος σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Πρόσφατα ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και προηγουμένως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων έχει διατελέσει αντιδήμαρχος πολιτισμού (1995-1996) και αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικού (2002-2005).

Από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο 2009 υπήρξε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, ενώ  έχει συμμετάσχει για πολλά χρόνια σε Συμβούλια Χωροταξίας, Οικισμού, Περιβάλλοντος, σε Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, κ.α. 

Ο κ. Νίκος Κουρέτας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αποφοίτησε από το Technical University of Budapest – Αρχιτεκτονική Σχολή το 1995, και το 1997 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο σχεδιασμό Δημoσίων Κτιρίων για Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Από το 2004 έως το 2009, διετέλεσε Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα, εξάσκησε το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα – Μηχανικού από το 1997 μέχρι το 2004 και στη συνέχεια ίδρυσε τη δική του Αρχιτεκτονική Εταιρεία, η οποία έχει μελετήσει και επιβλέψει κατοικίες, κτίρια γραφείων, αθλητικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχεία.

Διετέλεσε Σύμβουλος Διοίκησης της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ), μέλος Δ.Σ. του ΟΑΣΑ, Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων και Αντιπρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.

Ο κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1958 και σπούδασε στην ιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρά το ότι ως παιδίατρος μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία κι έχει στο ενεργητικό του αρκετές δημοσιεύσεις, είναι αφοσιωμένος στην οικογενειακή επιχείρηση Κωνσταντόπουλος Α.Ε. – «Olymp». Διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Aλληλεγγύης.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος είναι Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ– Συγκοινωνιολόγος και μέλος του στελεχιακού δυναμικού της εταιρείας μελέτης, κατασκευής, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Εγνατία Οδός ΑΕ (ΕΟΑΕ), από το 1997.

Κατείχε διάφορες ανώτερες διοικητικές θέσεις και από το 2006 διετέλεσε Διευθυντής Λειτουργίας ενώ σήμερα ως Διευθυντής Εκμετάλλευσης είναι αρμόδιος για την λειτουργία των Διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας. Διαθέτει πάνω από 25 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, με κύρια εξειδίκευση στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων.

Εργάστηκε για έξι χρόνια, στον κρατικό φορέα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Τέξας, με αντικείμενο τον σχεδιασμό, έργων αυτοκινητοδρόμων με εφαρμογές Τηλεματικής (ITS) και Διοδίων, αλλά και μέσων σταθερής τροχιάς.

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης (1988) και κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων από τις Η.Π.Α., Μεταπτυχιακές Σπουδές Συγκοινωνιολόγου στις ΗΠΑ, (Masters of Science in Civil Engineering) με υποτροφία σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα (University of Minnesota, 1991) και Μεταπτυχιακές Σπουδές Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, με υποτροφία σπουδών, (University of Texas, 1995).

Comments are closed