Οριστικός πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα του ΤΕΕ/ΤΚΜ για άνεργους μηχανικούς – Νέα προθεσμία αιτήσεων

Μετά την εκδίκαση της ένστασης που υποβλήθηκε, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ανακοινώθηκε ο οριστικός πίνακας επιτυχόντων, στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην πράξη: «Συμβουλευτική Κατάρτιση Πιστοποίηση» (ΜΙS 5030505).

Δείτε εδώ, αναλυτικά, τον οριστικό πίνακα επιτυχόντων. 

Παράλληλα, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων και επαναλαμβάνεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος, λόγω μη συμπλήρωσης του αριθμού ωφελουμένων. Δείτε την πρόσκληση εδώ.

Θυμίζουμε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κεντρική Μακεδονία”, έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης «Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας σε άνεργους νέους επιστήμονες πολυτεχνικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση του brain drain, στις περιοχές παρέμβασης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητ. Εν. Θεσ/κης» με κωδικό MIS 5030505.

Στο πλαίσιο της Πράξης περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δράσεις:

  1. Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με περιεχόμενο τη διερεύνηση αναγκών, τον προσωπικό και επαγγελματικό απολογισμό, την υποστήριξη προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, προκειμένου οι ωφελούμενο να βοηθηθούν στην ανάπτυξη και επεξεργασία ατομικού σχεδίου δράσης.
  2. Προγράμματα κατάρτισης σε οριζόντιες δεξιότητες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, καθώς και σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα.
  3. Πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ σε εξειδικευμένα ή οριζόντια αντικείμενα, ανάλογα με το περιεχόμενο των προγραμμάτων κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες.
  4. Εξειδικευμένη συμβουλευτική επιχειρηματικότητας. Η συμβουλευτική αυτή παρέχεται μέσω ατομικών συνεδριών, στόχο των οποίων αποτελεί η υποστήριξη των ωφελουμένων ώστε να μπορούν να εκπονούν τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα), συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών (6,45%) και λοιπών κρατήσεων, βάσει των όρων που αναφέρονται στην Ενότητα 4 της πρόσκλησης.

Ως περιοχή εφαρμογής ορίζεται η περιοχή της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (όπως εγκρίθηκε με την υπ.αρ. 3386/26-6-2018 Απόφαση Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας) που περιλαμβάνει:

το σύνολο της έκτασης των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά

τη Δ.Ε. Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

τη ΔΚ Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Comments are closed