“Παγώνουν” οι εργασίες αναπαλαίωσης της Αγοράς Μοδιάνο

«Παγώνουν» για την ώρα, οι εργασίες αναπαλαίωσης της Αγοράς Μοδιάνο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς οι μικρομέτοχοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες.

Η αίτηση των μετόχων για την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων, έναντι της επένδυσης, συζητήθηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και μέχρι να εκδοθεί η απόφαση, καμία εργασία δεν μπορεί να ξεκινήσει στην αγορά Μοδιάνο.

Οι μικρομέτοχοι διαφωνούν με την πρόθεση του ομίλου Φάις – που απέκτησε το 43,63% της αγοράς από το ΤΑΙΠΕΔ – να προχωρήσει στη σύσταση εταιρείας για τη διαχείριση του ακινήτου.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης έκανε λόγο για μία δυσάρεστη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, ο κ. Ζορπίδης αναφέρει ότι: “Η εξέλιξη αυτή, που οφείλεται σε δικαστικές εμπλοκές, είναι εξαιρετικά αρνητική. Η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών πολλαπλασιάζει τα προβλήματα που υπάρχουν στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης. Κυρίως επειδή συνδυάζονται με τα γνωστά προβλήματα του σταθμού Βενιζέλου.

Το Ε.Ε.Θ. είχε επισημάνει ότι η επένδυση στην Αγορά Μοδάνο δεν προχωρά με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη θέση εκείνη και αναδεικνύουν πόσο ορθή ήταν η πρόταση μας για συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας στο επενδυτικό σχήμα, που δυστυχώς αποκλείστηκε”.

Comments are closed