Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα DesignShots

To Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και το Hellenic Design Centre, ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος DesignShots και καλούν επιχειρήσεις οι οποίες έχουν λάβει κατά το παρελθόν υποστήριξη μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να επωφεληθούν από μία νέα, δωρεάν υπηρεσία υποστήριξης καινοτομίας. Μέσω της υπηρεσίας DesignShots, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις που θα επιλεχθούν, θα αναπτύξουν τις γνώσεις τους, έτσι ώστε να ενσωματώσουν τη μεθοδολογία “Design Thinking” στη λειτουργία τους, βελτιώνοντας μια επιλεγμένη υπηρεσία/προϊόν/διαδικασία, στην οποία αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Τη νέα αυτή υπηρεσία θα λάβουν δωρεάν, από το Hellenic Design Centre.

Σκοπός του νέου αυτού προγράμματος, είναι να διερευνήσει και να αποτυπώσει, μέσα από μία διαδικασία ενίσχυσης των επιχειρήσεων που θα επιλεγούν και της συνεχούς παρακολούθησης της εξέλιξής τους, τις μεταβολές στην αποτελεσματικότητα τους. Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα ενισχυθούν και θα αναπτύξουν γνώσεις αναφορικά με τη μεθοδολογία και τα εργαλεία του Design Thinking.

Το DesignShots, είναι ένα νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις οι οποίες έχουν λάβει κατά το παρελθόν χρηματοδότηση (να ανήκουν στις επωφελούμενες προγραμμάτων ΕΣΠΑ) από προγράμματα ΕΣΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3-5 ετών. To πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στη περιοχή της Θεσσαλονίκης και είναι πρόθυμες να συγκεντρώσουν μια ομάδα 2-3 ατόμων, τα οποία θα συμμετάσχουν ενεργά στις απαραίτητες εργασίες του προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των επιχειρήσεων που θα αιτηθούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, θα επιλεγούν 10 επιχειρήσεις, οι οποίες και θα λάβουν υπηρεσίες διαγνωστικής υποστήριξης Design Thinking από ειδικούς σε θέματα customer insights, user experience και product/service development. Επιπλέον θα λάβουν έναν οδηγό “Design Thinking – Do It Yourself”, ο οποίος θα τις βοηθήσει να γνωρίσουν τη μεθοδολογία του Design Thinking και να την εφαρμόσουν οποιαδήποτε στιγμή αυτές θελήσουν.

Στη συνέχεια, ανάμεσα από τις 10 επιχειρήσεις αυτές, θα διεξαχθεί τυχαία επιλογή των 5 εξ’ αυτών, στις οποίες θα παραχθούν επιπλέον υπηρεσίες προσαρμοσμένης καθοδήγησης Design Thinking, προκειμένου να ενσωματώσουν τη πελατοκεντρική προσέγγιση της μεθοδολογίας του Design εντός της επιχείρησης.

Το πρόγραμμα παρέμβασης χωρίζεται σε 4 στάδια. Τα πρώτα 2 αφορούν το σύνολο των 10 επιχειρήσεων, ενώ το 3ο και το 4ο στάδιο, μόνο αυτές που θα επιλεχθούν τυχαία σε δεύτερη φάση. Πιο συγκεκριμένα:

1ο Στάδιο: Διεξαγωγή B2B συναντήσεων για τη διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι 10 επιλεχθείσες επιχειρήσεις.

2ο Στάδιο: Παροχή οδηγού “Design Thinking – Do It Yourself” και συμβουλών εφαρμογής.

3ο Στάδιο: 2 ημέρες Intense Design Sprints εργαστηρίων, βασισμένα σε μια συγκεκριμένη πρόκληση της κάθε επιχείρησης.

4ο Στάδιο: Υποστήριξη 5 ωρών η οποία θα βασίζεται στην υλοποίηση της λύσης που έχει επέλθει ως αποτέλεσμα των Intense Design Sprints εργαστηρίων.

Τι θα κερδίσετε με τη συμμετοχή σας στο DesignShots

Καλύτερη κατανόηση της αγοράς και των αναγκών των πελατών σας. Δωρεάν υπηρεσίες αξιολόγησης των παρεχόμενων μέχρι σήμερα υπηρεσιών/προϊόντων της επιχείρησης σας. Δωρεάν υπηρεσίες καθοδήγησης από ειδικούς σε θέματα customer insights, user experience και product/service development. Βελτιστοποίηση της προσφερόμενης υπηρεσίας/προϊόντος
Αύξηση της ικανοποίησης και της αφοσίωσης των πελατών σας.

Πώς να συμμετέχετε

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση τους ΕΔΩ.

Η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 20/03/2020.

Κόστος συμμετοχής:

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, καθώς το κόστος καλύπτεται πλήρως από το έργο Design Customized Support for Innovative SMEs που χρηματοδοτείται από το Horizon 2020.

Επικοινωνία:

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, επικοινωνήστε με:

Σκουμπρίδου Χριστίνα (email: skoubridouc@e-kepa.gr)
Οζούνη Ειρήνη (email: ozounie@e-kepa.gr)
ή και τηλεφωνικά στο: +30 2310413285, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες: 08:30 – 16:30.

Comments are closed