Στην Αλβανία οι αμοιβές των μηχανικών τραβούν την ανηφόρα

License: Creative Commons 3 – CC BY-SA 3.0
Creator attribution: Nick Youngson

Στην Αλβανία οι αμοιβές για αρχιτεκτονικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μηχανικού …τραβούν την ανηφόρα. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (INSAT), τα οποία κοινοποίησε το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, στις «Αρχιτεκτονικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μηχανικού», ο δείκτης κύκλου εργασιών αυξήθηκε κατά 12,0%, το β΄ τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2015.

Η τριμηνιαία μεταβολή του δείκτη κύκλου εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 2,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Κατά το β΄ τρίμηνο του 2016, η ετήσια μεταβολή του δείκτη, όσον αφορά στον αριθμό των εργαζομένων, εμφανίζει αύξηση κατά 9,2%, ενώ η τριμηνιαία μεταβολή του δείκτη, στον αριθμό των εργαζομένων, παρουσιάζει αύξηση 3,4%.

Επίσης, το β΄ τρίμηνο του 2016, η ετήσια μεταβολή του δείκτη μισθών αυξήθηκε κατά 5,3%, σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2015, ενώ ο δείκτης των μισθών παρουσίασε αύξηση κατά 0,8%, σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2016.

Comments are closed