Υποτροφίες έρευνας για διδάκτορες στην Ιαπωνία (2018-2019). Αιτήσεις έως 31/8/2017

Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών για κατόχους διδακτορικής διατριβής, ηλικίας έως 49 ετών, χορηγεί το ιαπωνικό ίδρυμα MATSUMAE, για την πραγματοποίηση έρευνας στην Ιαπωνία, διάρκειας τριών έως έξι μηνών, στο διάστημα Απριλίου 2018-Μαρτίου 2019.

Προβλέπονται 20 θέσεις διεθνώς.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν

  • γνώση της αγγλικής ή ιαπωνικής γλώσσας σε επίπεδο καθημερινής συνομιλίας (δεν απαιτείται συγκεκριμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας),
  • να μη βρίσκονται ή να μην έχουν ζήσει στο παρελθόν στην Ιαπωνία
  • και να έχουν σταθερή θέση/επαγγελματική ενασχόληση στη χώρα τους ώστε να εξασφαλίζεται η επιστροφή τους σε αυτήν μετά το πέρας της υποτροφίας.

Δεν προσδιορίζεται συγκεκριμένος κλάδος έρευνας, ωστόσο δίδεται προτεραιότητα στις φυσικές επιστήμες, τη μηχανική και την ιατρική.

Οι υποψήφιοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το ερευνητικό εργαστήριο υποδοχής, μεταξύ πανεπιστημίων, εθνικών ερευνητικών ιδρυμάτων και του ιδιωτικού τομέα (βιομηχανία) της Ιαπωνίας.

Το Ίδρυμα δεν προσφέρει καμία βοήθεια ως προς την επιλογή του εργαστηρίου υποδοχής, ωστόσο απαιτεί οι υποψήφιοι να έχουν ήδη εξασφαλίσει την αποδοχή τους από αυτό πριν την υποβολή αίτησης υποτροφίας στο Ίδρυμα (απαραίτητο δικαιολογητικό).

Η υποτροφία προσφέρει:

α) μηνιαίο επίδομα έρευνας και διαμονής,

β) ασφάλεια ατυχήματος/ασθενείας,

γ) εισιτήριο οικονομικής θέσης μετ’ επιστροφής,

δ) εφάπαξ ποσό πρώτης εγκατάστασης,

ε) έναν εκπαιδευτικό γύρο της Ιαπωνίας,

στ) δυνατότητα ανακοίνωσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων στον ετήσιο ερευνητικό απολογισμό του Ιδρύματος

ε) συνεχή επαφή των υποτρόφων με το Ίδρυμα μέσω “Νέων” και “Καταλόγου Υποτρόφων”.

Η υποτροφία προσφέρεται αποκλειστικά ατομικά και καμία ενίσχυση δεν προβλέπεται για εξαρτώμενα μέλη.

Οι αιτήσεις, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά έως τις 31 Αυγούστου 2017, φέροντας οπωσδήποτε ένδειξη της επιθυμητής διάρκειας (από 3 έως 6 μήνες) καθώς και του διαστήματος έναρξης και λήξης διεξαγωγής της έρευνας (μεταξύ Απριλίου 2018 και Μαρτίου 2019).

Στην ιστοσελίδα  του Ιδρύματος είναι αναρτημένη η σχετική αίτηση καθώς και η διεύθυνση του Ιδρύματος για ταχυδρομική αποστολή των αιτήσεων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contact@mif-japan.org

Comments are closed