Θέλεις να γίνεις δισεκατομμυριούχος; Σπούδασε μηχανικός (ή μη σπουδάσεις καθόλου)

billionsΑν θέλεις να γίνεις δισεκατομμυριούχος είτε πάρε πτυχίο μηχανικού είτε μην περάσεις ποτέ από το πανεπιστήμιο, γιατί το δίπλωμα στα οικονομικά δεν θα σε βοηθήσει τόσο, όσο εκείνο στο engineering. Στο συμπέρασμα αυτό θα μπορούσε -με μια δόση υπερβολής- να καταλήξει κάποιος, διαβάζοντας τη λίστα του Forbes με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Όπως προκύπτει από αυτήν, το 32% των ζάμπλουτων τής υφηλίου δεν πέρασε ποτέ από πανεπιστημιακή αίθουσα, ενώ το 22% πήρε πτυχίο μηχανικού! Το …κουβάρι των γνωστικών αντικειμένων των σύγχρονων Κροίσων ανέλαβε  να ξεμπερδέψει η Approved Index και τα αποτελέσματα της έρευνάς της δημοσιοποίησε η “Telegraph” σε άρθρο τής Lauren Davidson.

Ακούστε κι αυτό: οι μηχανικοί στη λίστα του Forbes δεν είναι απλά πλούσιοι, αλλά και …πλουσιότεροι μεταξύ των πλουσίων. Η καθαρή περιουσία τους αγγίζει τα 25,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για όσους δεν έχουν περάσει καν τις ακαδημαϊκές πύλες τα 24 δισεκατομμύρια.

Άλλο ενδιαφέρον εύρημα: οι γυναίκες που σπούδασαν μηχανική -σε οποιαδήποτε ειδικότητα και ακόμη και σε αρχικό στάδιο σπουδών- βγάζουν περισσότερα από όσες επέλεξαν άλλα γνωστικά αντικείμενα. Πόσα περισσότερα; Περίπου  4.500 λίρες βρετανικές επιπλέον κάθε χρόνο.

Στον κόσμο σήμερα υπάρχουν 2.325 δισεκατομμυριούχοι, των οποίων η περιουσία αγγίζει τα 7,290 τρισεκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμεί με το ένα δέκατο του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Άρθρο με πληροφορίες από την telegraph

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ

Comments are closed