FEAST: Φάε, πιες, ψήφισε την πιο δημιουργική ιδέα!

Πηγή φωτογραφίας: feastgreece

Πηγή φωτογραφίας: feastgreece

Τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα ανοιχτό, δημόσιο δείπνο, στη διάρκεια του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν -και να χρηματοδοτήσουν- την ιδέα που θα επικρατήσει ανάμεσα σε πέντε δημιουργικά πρότζεκτ και καινοτόμα επιχειρηματικά concept, θα έχουν όσοι και όσες συμμετάσχουν στο 5ο FEAST (Funding Entrepreneurship & the Arts with Sustainable Tactics), στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μια διαδικασία εναλλακτικής μικροχρηματοδότησης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 21.00 σε χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πως λειτουργεί;
Το κοινό, κάνοντας δωρεά 10 ευρώ, δικαιούται τη συμμετοχή του στο δείπνο και μία ψήφο. Οι δημιουργοί έχουν δέκα λεπτά για να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο κοινό. Στο τέλος της βραδιάς (μετά τις παρουσιάσεις και κατά τη διάρκεια του δείπνου) το κοινό ψηφίζει την ιδέα που προτιμά και ο νικητής παίρνει τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στο συγκεκριμένο δείπνο από τις δωρεές των 10 ευρώ. Η ζητούμενη χρηματοδότηση είναι συνήθως χαμηλή αλλά χρήσιμη ώστε να πραγματοποιηθεί το επόμενο βήμα του project ή της επιχείρησης.

feast_2

Πηγή φωτογραφίας: feastgreece

Πόσοι είναι οι συνδαιτυμόνες;
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε FEAST στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα. Συνολικά στα επτά FEAST υποβλήθηκαν 49 projects, παρουσιάστηκαν 31 προτάσεις, και συγκεντρώθηκαν περίπου 7.000 ευρώ. Το κοινό που παρακολούθησε τις δράσεις και χρηματοδότησε τις νικήτριες προτάσεις ξεπέρασε τα 900 άτομα.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;
H συμμετοχή στην εκδήλωση του FEAST είναι ανοιχτή, σε όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει, αλλά καλό είναι να δηλώνεται η συμμετοχή μέσω του αντίστοιχου Facebook event.

Ποιες ιδέες ζητούν χρηματοδότηση φέτος;
Φέτος, τη χρηματοδότηση που θα τις βοηθήσει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, διεκδικούν οι εξής ιδέες:

Soferina
Η Soferina είναι το πρώτο ελληνικό περιοδικό για τη γυναίκα οδηγό. Γεννήθηκε στο διαδίκτυο αλλά κυκλοφορεί πλέον και σαν free press περιοδικό κάθε τρεις μήνες. Με την παρουσία της στο FEAST η Soferina επιδιώκει να στηρίξει οικονομικά δράσεις του περιοδικού που θα την φέρει πιο κοντά στο κοινό της και θα εξελίξουν ακόμη περισσότερο το περιεχόμενο της.

Robotics for all
To project Robotics For All είναι ένα διαδραστικό ντοκιμαντέρ που εξιστορεί την ιστορία δύο παιδιών Ρομά από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης που το 2014 κατάφεραν να ταξιδέψουν στο St.Louis της Αμερικής για να διαγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικής της LEGO. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ανοδική εξέλιξη τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στην ενασχόληση τους με την ρομποτική. Παράλληλα με την δημιουργία του ντοκιμαντέρ θα υλοποιηθεί μέσα στη κοινότητα Ρομά του Δενδροποτάμου και μια σειρά εργαστηρίων ντοκιμαντέρ και αφήγησης ιστοριών με τη χρήση κινούμενης εικόνας.Η συμμετοχή στο FEAST στοχεύει να καλύψει τα έξοδα υποδομής και εξοπλισμού που απαιτούνται για την υλοποίηση των εργαστηρίων.

Handpeak
Το Handpeak γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του είναι η παρουσίαση, η ανάδειξη και η προβολή και κατ’ επέκταση η υποστήριξη, η προώθηση και η αξιοποίηση επιλεγμένων, τοπικών και ανεξάρτητων, σύγχρονων δημιουργών ή δημιουργικών ομάδων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά στη Θεσσαλονίκη. Μέσω οργανωμένων ξεναγήσεων αλλά και της διαδικτυακής τους πλατφόρμας, προσφέρουν στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τη δημιουργική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Η κοινωνική χρηματοδότηση του FEAST θα διοχετευθεί στην αναβάθμιση της διαδικτυακής του παρουσίας αλλά και στην ανάπτυξη προωθητικού υλικού.

Growδιά Project
Μέσω του Growδιά Project, μπορεί ο καθένας να υιοθετήσει ένα δέντρο ροδιάς από αγρόκτημα στις Σέρρες, το οποίο μεγαλώνει χάρη στην οικονομική υποστήριξη κάθε αναδόχου. H ομάδα των αγροτών αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου όλες τις καλλιεργητικές διαδικασίες για κάθε ανάδοχο και στη συνέχεια, κατά την περίοδο της συγκομιδής, ο κάθε ανάδοχος έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την καλλιέργεια και να συλλέξει, μόνος ή με την παρέα του, καρπούς του δέντρου που έχει υιοθετήσει. Εναλλακτικά, οι άνθρωποι του Growδιά Project μπορούν να συλλέξουν τους καρπούς για λογαριασμό του και να τους στείλουν στο σπίτι του ή ακόμη και να χυμοποιήσουν τους καρπούς και να αποστείλουν το χυμό των καρπών. Στο FEAST αναζητούν την οικονομική υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη τους, με μία διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα και με τη βελτίωση των υποδομών του αγροκτήματος ώστε να γίνει επισκέψιμο.

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ  κι ΕΔΩ

Καταθέστε τη δική σας πρόταση προς χρηματοδότηση σε επόμενο FEAST ΕΔΩ

Comments are closed