Έκθεση στη Μονή Λαζαριστών με τις αρχιτεκτονικές μελέτες για τη διαμόρφωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά

Σε έκθεση στο ισόγειο φουαγιέ της Σκηνής Σωκράτης Καραντινός, στη Μονή Λαζαριστών, στη Σταυρούπολη παρουσιάζονται οι μελέτες του ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων για τη διαμόρφωση διακριτών ελεύθερων χώρων στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, οι εργασίες του οποίου είναι σε εξέλιξη.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό έως και τις 23 Ιουνίου. Η έκθεση είναι μια συνέργεια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και του αυτοτελούς τμήματος Επικοινωνίας – Δημοσίων Σχέσεων – Διαφάνειας – Διοικητικής Βοήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τους ελεύθερους χώρους του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά προκηρύχθηκε τον Απρίλιο του 2021 για μία έκταση του πάρκου, επιφάνειας άνω των 62.000 τ.μ. που εντοπίζεται γεωγραφικά σε τρεις περιοχές: «Η Μνήμη» (επισημαίνεται και πλαισιώνεται από την εμφατική παρουσία των δύο ιστορικών κτιρίων στρατωνισμού Α2 και Α3 του πρώην στρατοπέδου, 43.061 τ.μ.), το «Θέαμα» (βόρειο τμήμα του πάρκου δίπλα στο αλσύλλιο, 7.500 τ.μ.) και «Η Περιπέτεια» (νοτιοανατολικό άκρο του πάρκου κοντά στην οδό Δαβάκη, 11.500 τ.μ.). Ο διαγωνισμός, που χρηματοδοτήθηκε από το «Πράσινο Ταμείο», ολοκληρώθηκε με την απονομή επτά συνολικά βραβείων. Το αντικείμενό του αποτελεί αξιόλογο τεχνικό έργο διαμόρφωσης ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, υπερτοπικού και ιστορικού χαρακτήρα, σημαντικής δημόσιας ωφέλειας, με ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, πολεοδομική, συμβολική και περιβαλλοντική σημασία, καθώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έχουν επίδραση στο ευρύτερο δομημένο και φυσικό περιβάλλον.

Comments are closed