Έργο πνοής 13 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη για ανάπλαση των στάβλων Παπάφη

Δομές κοινωνικής μέριμνας και πολυχώρος πολιτισμού και αθλητισμού θα “εγκατασταθούν” στους ιστορικούς στάβλους Παπάφη, στη Θεσσαλονίκη μετά την ανάπλαση τους, η οποία θα χρηματοδοτηθεί με 13 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, επισήμανε ότι πρόκειται για “ένα έργο πνοής που αφορά όλους τους Θεσσαλονικείς” , σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το γήπεδο της Τούμπας, όπου κι εκεί, όπως τόνισε, θα γίνουν έργα ανάπλασης.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της πολιτείας προς τη Θεσσαλονίκη η οποία “διψάει για έργα ανάπλασης και για ανάπτυξη”, επισημαίνοντας ότι Σημειώνεται ότι στο χώρο Στον χώρο ανάπλασης θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακός σταθμός και κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, αθλητικό κέντρο και πολυχώρος πολιτισμού.

“Πάμε να δημιουργήσουμε ένα, πραγματικά μεγάλο έργο ζωής, το οποίο θα αφορά όλες τις γενιές Θεσσαλονικέων σε μία ιστορική γειτονιά”, τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι και στο παρακείμενο ιστορικό γήπεδο της Τούμπας, όπου γίνουν πολύ σημαντικά έργα ανάπλασης και ανασυγκρότησης της περιοχής. Επισήμανε ότι πέρα των δομών κοινωνικής πρόνοιας προβλέπονται και μια σειρά δράσεις πνευματικές, πολιτιστικές, αθλητικές σε έναν πολύ ζωντανό και δημιουργικό πολυχώρο. Το Υπουργείο Εσωτερικών συμπλήρωσε εξασφάλισε το ποσόν των 13 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου, προκειμένου να γίνει πράξη και να κοσμήσει τη Θεσσαλονίκη εντός της τετραετίας που ο κ. Ζέρβας έχει τα ηνία της πόλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας αναφερόμενο στο έργο είπε ότι έρχεται σήμερα σε μια παραμελημένη περιοχή του στο δήμος, στη τέταρτη κοινότητα της Τούμπας”, η οποία είναι ένας ιστορικός τόπος, που θα αναπλαστεί σύντομα σε ένα πολυχώρο με αθλητικές υποδομές, με πολιτιστικές εγκαταστάσεις μέχρι και υπόγειο πάρκινγκ.

Αυτό, πρόσθεσε, ήταν κάτι το οποίο λαχταρούσε η Θεσσαλονίκη, και η διοίκησή μας το έθεσε στον υπουργό, ο οποίος “το αγκάλιασε και με fast track διαδικασίες το ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ούτως ώστε να το ξεκινήσουμε άμεσα και όπως είπε και πολύ σωστά μέσα σε αυτή την τετραετία να μπορέσει η περιοχή, που διψάει για ανάπλαση, για ανάπτυξη, για ενδιαφέρον από την πολιτεία και από το Δήμο, να έχει μια τελείως διαφορετική αίσθηση για το πώς αντιμετωπίζεται.

Comments are closed