Έργο ύψους 4 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Αρχίζει, μέσα στο φθινόπωρο, το μεγαλύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων που έγινε ποτέ στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ύψους 4 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε μικρούς και μεγάλους δρόμους και στις δύο δημοτικές ενότητες.

Η μελέτη καλύπτει συνολικά μια έκταση οδικού δικτύου 165.000 τετραγωνικών μέτρων, σε περισσότερους από 150 δρόμους. Το έργο περιλαμβάνει:

ασφαλτοστρώσεις σε ήδη ασφαλτοστρωμένα οδοστρώματα, με αφαίρεση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και την τοποθέτηση νέου υψηλής ποιότητας

ασφαλτοστρώσεις σε ήδη υφιστάμενα από σκυρόδεμα οδοστρώματα, στα οποία θα εκτελεστούν εργασίες αποξήλωσης (σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνει ασφαλτόστρωση απευθείας στο υπάρχον σκυρόδεμα, χωρίς να προηγηθεί αφαίρεσή του)

ασφαλτοστρώσεις σε ήδη υφιστάμενες διανοιγμένες οδούς, μη ασφαλτοστρωμένες

συντήρηση του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής της Δημ. Ενότητας Ευόσμου

με την ολοκλήρωση των έργων ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθούν και οι απαραίτητες εργασίες διαγραμμίσεων και διαβάσεων.

Το έργο («Ασφαλτοστρώσεις οδών δήμου Κορδελιού – Ευόσμου» 8/21) εκτελείται στο πλαίσιο του τεχνικού προγράμματος του δήμου, υπό την εποπτεία της αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους και έχει ακριβή προϋπολογισμό 3.943.570, 51 ευρώ, με την αποπεράτωση των εργασιών να προσδιορίζεται, βάσει σύμβασης, στους 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου έρχεται να ενισχύσει, σε επίπεδο προσβασιμότητας, τη μεγάλη αστική ανάπλαση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει η δημοτική αρχή μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τον δήμο, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της περιοχής με παρεμβάσεις ολικής ανάπλασης σε 13 κεντρικούς οδικούς άξονες του δήμου.

Comments are closed