Αίτημα του ΤΕΕ/ΤΚΜ για παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης έργων ενταγμένων στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

Την ανάγκη να παραταθεί η προθεσμία ολοκλήρωσης έργων ενταγμένων στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” ως το τέλος του 2022, επισημαίνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ σε επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ διαπιστώνει ότι η υλοποίηση σημαντικού αριθμού ενταγμένων έργων στο πρόγραμμα   «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» έχει καθυστερήσει για λόγους, που δεν οφείλονται στους δικαιούχους του προγράμματος ή στους εμπλεκόμενους επαγγελματίες, αλλά στις αντικειμενικές συνθήκες λειτουργίας της αγοράς τους τελευταίους μήνες.

Στις καθυστερήσεις που οφείλονται στις συνεχιζόμενες δυσχέρειες στην εκτέλεση των εργασιών λόγω της πανδημίας, προστέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί στην εφοδιαστική αλυσίδα ο πόλεμος στην Ευρώπη, οι ελλείψεις στην αγορά των απαραίτητων πρώτων υλών για την υλοποίηση των έργων, η επιμήκυνση του χρόνου παράδοσης των υλικών και οι σημαντικές ανατιμήσεις στο κόστος προμήθειας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η προθεσμία για την υλοποίηση των έργων του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2020», λήγει στις 07/07/22, εκτιμούμε ότι σημαντικός αριθμός υπό εξέλιξη έργων κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν και να απενταχθούν από το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα  την οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων και των εμπλεκόμενων επαγγελματιών και συνακόλουθα την αναστάτωση ολόκληρης της αγοράς που εμπλέκεται στην υλοποίηση των έργων.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε απαραίτητη την άμεση παράταση της προθεσμίας  υλοποίησης του συνόλου των υπό εξέλιξη έργων του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» έως το τέλος του 2022 και σας ζητούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή

Για το ΤΕΕ/ΤΚΜ

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Τσακούμης

Comments are closed