Αθέατη Πόλη για 5η χρονιά στο Ηράκλειο με εικόνες Θεσσαλονίκης

Η ομάδα της «Αθέατης Πόλης» υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου διοργανώνει για 5η χρονιά στο Ηράκλειο, στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019, το φεστιβάλ για το δημόσιο χώρο «ΑΘΕΑΤΗ ΠΟΛΗ» στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί και έκθεση αφιερωμένη στην υλοποιημένη μελέτη για την Παραλία Θεσσαλονίκης, ως συμμετοχή του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το φεστιβάλ αναδεικνύει ένα αμήχανο κομμάτι της πόλης με μια διαφορετική προσέγγιση και διεκδικούμε το παραλιακό μέτωπο ως ζωτικό δημόσιο χώρο πολιτισμού. Κινητοποιούμε φορείς, συλλογικότητες δημιουργικές ομάδες, καλλιτέχνες και πολίτες του Ηρακλείου για να επαναπροσδιορίσουμε τον κοινό βίο.

Συμμετέχουν: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ΤΕΕ/ΤΑΚ, Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης κ.α.

Η περιοχή δράσεων εκτείνεται απο τα Ταμπακαριά (παλιά βυρσοδεψεία) έως την πύλη Σαμπιονάρα και περιλαμβάνει τα Ανατολικά και Δυτικά Νεώρια, τον Κούλε, το παλιό αλατάδικο και τη Δεξαμενή Ζάνε, το πρώην κτίριο των ΚΤΕΛ, τους χώρους της παλιάς Λαχαναγοράς και του πρώην λιμενικού περιπτέρου, κ.α. Συνολικά θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 30 διαφορετικές εκθέσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και δρώμενα.

Comments are closed