Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Σε κλίμα “συνέχειας” και συνεργασίας, ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ την περασμένη Τρίτη, που πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση της νέας Διοικούσας Επιτροπής.

Η σύνθεση των νέων οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΚΜ αναδείχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην 1η, Ειδική Συνεδρίαση της 60μελούς Αντιπροσωπείας του Τμήματος, που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 3ης Νοεμβρίου.

Νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ εξελέγη ο συνάδελφος Γιώργος Τσακούμης από την παράταξη “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών”, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, με εξειδίκευση στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό πόλεων, ιδρυτής μελετητικής εταιρείας, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής κατά την προηγούμενη τριετία.

Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής, ο κ. Τσακούμης ζήτησε να μιλήσουν και μέλη της απελθούσας Δ.Ε. και οι νεοεκλεγέντες, με τις τοποθετήσεις όλων να συγκλίνουν στην άποψη  ότι η συνεννόηση προέχει, ότι οι όποιες αντιπαλότητες ανέκυψαν στο πλαίσιο της προεκλογικής, αποτελούν παρελθόν και ότι το Επιμελητήριο καλείται να συνεχίσει το έργο του με γνώμονα την αποτελεσματικότητα.

Εκτός από την ανταλλαγή ευχών για μια δημιουργική θητεία, έγιναν και επισημάνσεις ουσίας, για τη λειτουργία του ΤΕΕ/ΤΚΜ, για την καλύτερη δυνατή οργάνωση των Μονίμων Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας, για την προοπτική να συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα του ΤΕΕ περισσότερα θέματα των Νομαρχικών Επιτροπών, για τα ζητήματα των ελευθέρων επαγγελματιών και των μηχανικών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία, αλλά και για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της επικοινωνίας και της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου είναι επίσης έντονη η παρουσία μηχανικών ως αιρετών.

Αναλυτικά, θυμίζουμε, στο τριμελές Προεδρείο της Αντιπροσωπείας εξελέγησαν οι:

Πρόεδρος, ο Ηλίας Περτζινίδης, Πολιτικός Μηχανικός, εργολήπτης Δημοσίων Έργων με εξειδίκευση στις μελέτες αποκατάστασης μνημείων και διατηρητέων κτιρίων και σε ενεργειακές αποκαταστάσεις, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών».

Αντιπρόεδρος, η Ελένη Χηράκη, Πολιτικός Μηχανικός, με μακρόχρονη εμπειρία στην εκπόνηση και το συντονισμό εφαρμογής στατικών μελετών , ενεργειακή επιθεωρήτρια Γ τάξης και ελεγκτής δόμησης από τη δημιουργία του θεσμού, από την παράταξη «Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί».

Γενικός Γραμματέας, ο Γεώργιος Μπανιάς, Μηχανολόγος Μηχανικός, με ειδίκευση σε θέματα Περιβαλλοντικής Μηχανικής και Πληροφορικής και ιδιαίτερη δραστηριοποίηση στην εκπόνηση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων,  από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών».

Τη νέα 11μελή Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ, εκτός του Προέδρου Γιώργου Τσακούμη, αποτελούν οι:

Αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Παπαστεργίου, Πολιτικός Μηχανικός με ειδίκευση στην προστασία περιβάλλοντος και στη βιώσιμη ανάπτυξη, πραγματογνώμονας του ΤΕΕ από το 1999, καθώς επίσης και του Πρωτοδικείου και Εφετείου Θεσσαλονίκης, από την παράταξη «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών».

Γενικός Γραμματέας ο Φώτης Κουβουκλιώτης, Πολιτικός Μηχανικός, εργολήπτης Δημοσίων Έργων, με ειδίκευση στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος και ιδιαίτερη ενασχόληση με τον Θερμαϊκό Κόλπο, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών».

Μέλη οι:

Παναγιώτης Αντιβαλίδης, Πολιτικός Μηχανικός ο οποίος έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ και μέλος του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού & Περιβάλλοντος Ν. Θες/νίκης , από την παράταξη «Ανασυγκρότηση Μηχανικών-ΔΥΝΑ.ΜΗ Δυναμικοί Μηχανικοί – Πρωτοβουλία Μηχανικών».

Νότης Καφεστίδης, Πολιτικός Μηχανικός , από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών».

Χάρης Κουρίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός με ειδίκευση στη Διοίκηση Συστημάτων Παραγωγής και σε θέματα αέριων ρύπων, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών».

Δημήτρης Μήτρου, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, μελετητής δημοσίων και ιδιωτικών έργων με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα σε εταιρείες startups, από την παράταξη «Ανασυγκρότηση Μηχανικών-ΔΥΝΑ.ΜΗ Δυναμικοί Μηχανικοί – Πρωτοβουλία Μηχανικών».

Εμμανουήλ Μπελιμπασάκης, Πολιτικός Μηχανικός με ειδίκευση σε θέματα πολεοδομίας και χωροταξίας και πιστοποιημένος ενεργειακός επιθεωρητής, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών».

Απόστολος ΠρόιοςΑγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός με εξειδίκευση ως Συγκοινωνιολόγος, από την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών».

Απόστολος Τζιουβάρας, Αρχιτέκτων Μηχανικός, από την παράταξη «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών».

Γιάννης Τσιωνάς, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός με μακρά ενασχόληση με τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και εξειδίκευση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και σε θέματα Οργάνωσης-Διοίκησης, από την παράταξη «Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ».

Comments are closed