Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΤΕΕ

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, όπως ορίζει η προκήρυξη για τις εκλογές του ΤΕΕ που θα διεξαχθούν στις 19 Μαΐου, η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τα Περιφερειακά Όργανα στο πρωτόκολλο του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Την Τρίτη, 26 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η Ειδική Συνεδρίαση της ΔΕ για την ανακήρυξη των υποψηφίων για τα Όργανα του Περιφερειακού Τμήματος και την Τετάρτη, 27 Μαρτίου, η ανακοίνωση των υποψηφίων τοιχοκολλήθηκε και απεστάλη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στο ΤΕΕ.

Ανακηρύχθηκαν 315 υποψήφιοι από 8 Συνδυασμούς, εκ των οποίων 299 για την Αντιπροσωπεία του Τμήματος (227 για τη Θεσσαλονίκη και 72 για τις 6 Περιφερειακές Ενότητες) και 16 υποψήφιοι για το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Οι 8 παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές της 19ης Μαϊου είναι οι ακόλουθες:

  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΑΚΜΗ)
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΑΝΕ.ΜΗ)
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Δ.Κ.Μ.)
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.-ΚΜ)
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Ελ.ΕΜ)
  • ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
  • ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ την πλήρη ανακοίνωση με  τα ονόματα των υποψηφίων ανά συνδυασμό και Περιφερειακή Ενότητα, για την Αντιπροσωπεία και το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Επίσης, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τους υποψήφιους στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στις δέκα τρεις Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικότητας, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της έδρας του ΤΕΕ (Αθήνα) για τις εκλογές ΤΕΕ της 19.5.2024, όπως τους ανακήρυξε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ με απόφαση που έλαβε κατά την Ειδική Συνεδρίαση της 26.3.2024
Στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου 120.000 διπλωματούχοι μηχανικοί περίπου, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία.

«Οι εκλογές του ΤΕΕ φέτος συμπίπτουν με μια ιστορική επέτειο, τα 100 χρόνια του ΤΕΕ. Περίπου 120 χιλιάδες μηχανικοί έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο μέλλον του επαγγέλματός τους για μια ακόμη φορά, πατώντας στα βήματα των συναδέλφων που έναν αιώνα τώρα στηρίζουν με τη συμμετοχή τους και τη δουλειά τους το Επιμελητήριο και το επάγγελμα του Μηχανικού» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός για τη διενέργεια των εκλογών.

Comments are closed