“Ανοίγουν” οι αιτήσεις για το μεταπτυχιακό στους υδρογονάνθρακες

Πηγή φωτογραφίας:UCL Engineering, flickr, creative commons

Πηγή φωτογραφίας:UCL Engineering, flickr, creative commons

Το έχουμε ήδη παρουσιάσει ΕΔΩ.

Τώρα όμως μπαίνει στην αφετηρία, αφού ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για το πρώτο διατμηματικό μεταπτυχιακό στους υδρογονάνθρακες, που θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.
Τέσσερα από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΔΜΠΣ) με τίτλο «Ερευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων».
Στο ΔΜΠΣ συμμετέχουν το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνονται τα μαθήματα (Επισπεύδον Τμήμα), η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Το ΔΜΠΣ ξεκινάει για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015. Τα μαθήματα θα γίνονται στο ΑΠΘ με διδάσκοντες από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, από άλλα πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής, εξωτερικούς συνεργάτες, στελέχη της Πετρελαϊκής Βιομηχανίας (ΕΛ.ΠΕ., Energean-Oil & Gas, κ.ά.), με ειδικές διαλέξεις και εισηγήσεις σε εφαρμοσμένα αντικείμενα. Στόχος του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών είναι να δημιουργήσει αποφοίτους ικανούς να ανταποκριθούν σε διεθνές επίπεδο στις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Πετρελαϊκής Βιομηχανίας και φυσικά να αποτελέσουν στελέχη στη νέα αναδυόμενη ελληνική πετρελαϊκή αγορά εργασίας.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από τη Γραμματεία του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, καθηγητής Κοιτασματολογίας Πετρελαίου ΑΠΘ.

 

Comments are closed