Αντιπλημμυρικά έργα στη λίμνη Κερκίνη και στον ποταμό Στρυμόνα

Μέσω του ευρωπαϊκού έργου «Flood Protection», που είναι ενταγμένο στο διασυνοριακό πρόγραμμα του Interreg «Ελλάδα – Βουλγαρία» και στο οποίο συμμετέχει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χρηματοδοτούνται μια σειρά έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, ενισχύεται το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης σε μήκος 3.710 μέτρων, με πόρους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στεγάνωσης και ενίσχυσης του αναχώματος για τα πρώτα 1.150 μέτρα και το προσεχές διάστημα αναμένεται  να δημοπρατηθούν τα δύο επόμενα τμήματα συνολικού μήκους 2.560 μέτρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα η Περιφέρεια παρέλαβε ένα κινητό σύστημα αρθρωτής αντιπλημμυρικής προστασίας μήκους 1300 μέτρων, το οποίο αναπτύσσεται γρήγορα και με αυτό τον τρόπο προστατεύει τις υποδομές και τα κτίρια από τις πλημμύρες.

Επίσης, προχωράει και η αξιολόγηση της απόδοσης των μέτρων παρέμβασης αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Στρυμόνα και προετοιμάζονται νέες ώριμες προτάσεις για την περαιτέρω προστασία της περιοχής, οι οποίες θα είναι οι πρώτες που θα υποβληθούν άμεσα για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ.

Συνολικά υλοποιούνται μεγάλες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που θωρακίζουν 19 πόλεις και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Comments are closed