Αντιπλημμυρική θωράκιση στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής

Προγραμματική σύμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής υπέγραψαν την Τετάρτη 02/02/2022 στο κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Καρράς.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Γιάννη Γιώργου, και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρη Μπίλλια, οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Καρράς υπέγραψαν τη σύμβαση, με την οποία θα υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα για την αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης του Δήμου.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», απ’ όπου και θα χρηματοδοτηθεί το έργο. Η παρέμβαση στον Δήμο Νέας Προποντίδας είναι προϋπολογισμού 12,3 εκ. ευρώ.

Βασικό αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων υδραυλικών έργων για την αποκατάσταση – ενίσχυση των υποδομών που αφορούν στην αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων σε 24 θέσεις της ευρύτερης παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας, με απώτερο σκοπό την προστασία των παρακείμενων οδών και των παραρεμάτιων περιοχών από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία πλήττουν συχνά τις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι περιοχές που θα προστατευτούν με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων είναι: Ν. Καλλικράτεια, Ν. Ηράκλεια, Σωζόπολη, Ν. Τρίγλια, Ν. Πλάγια, Πορταριά, Διονυσίου και Άγιος Μάμας.

Το συνολικό έργο θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ κι εμείς καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε να προστατεύσουμε τις ζωές των συμπολιτών μας, τις περιουσίες τους, το περιβάλλον, αλλά και την ανάπτυξη. Ο Δήμος Νέας Προποντίδας είναι από τους πλέον τουριστικούς της Κεντρικής Μακεδονίας και η παραλιακή ζώνη του πρέπει να προστατευτεί. Με τις παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τον Δήμο θα αφήσουμε σημαντική παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια στο επίπεδο τόσο της ασφάλειας πολιτών και περιβάλλοντος, όσο και της ανάπτυξης, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων και δημιουργώντας ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τους επισκέπτες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Σημειώνεται ότι, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» η Περιφέρεια θα υλοποιήσει αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη, Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου, σε συνεργασία με τους Δήμους συνολικού προϋπολογισμού 29,3 εκ. ευρώ.

 

Comments are closed