Αποτελέσματα Βραβείων Αρχιτεκτονικής ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για υλοποιημένα έργα της περιόδου 2017 – 2019

Υπηρετώντας την προβολή του σύγχρονου υλοποιημένου αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και την αναγνώρισή του σε ένα ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, ανακοίνωσε τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής, για έργα που έχουν αποπερατωθεί την περίοδο 2017 – 2019.

Μετά τη σχετική πρόσκληση, υποβλήθηκαν από συναδέλφους και αρχιτεκτονικά γραφεία συνολικά 31 έργα για την κατηγορία Βραβεία Σύγχρονου Αρχιτεκτονικού Έργου, σε υλοποιημένα κτιριακά έργα (δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα, νέα ή προσθήκες) και 11 έργα για την κατηγορία Βραβεία Αρχιτεκτονικής Δημοσίου Ανοικτού Χώρου – Τοπίου, σε υλοποιημένα έργα αστικού σχεδιασμού, αρχιτεκτονικής τοπίου και έργων διαμόρφωσης – ανάπλασης ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων.

Η Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από το δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, εξέτασε/αξιολόγησε τα υποβληθέντα έργα και για τη μεν την κατηγορία 1 απένειμε ένα βραβείο, τρεις επαίνους και μία τιμητική διάκριση σε αρχιτέκτονες ή ομάδες νέων αρχιτεκτόνων ηλικίας < 40ετών. Για τη δε κατηγορία 2, απένειμε ένα βραβείο, τέσσερις επαίνους και μια τιμητική διάκριση σε αρχιτέκτονα ή ομάδα νέων αρχιτεκτόνων ηλικίας < 40ετών.

Στην κατηγορία 1 βραβεύτηκε το έργο «Ο ξένος», κατοικία στο Μαρμάρι Ευβοίας:

Αρχιτεκτονική Μελέτη: κ. Χρήστος Γκότσης

Σύνθεση Μελετητικής Ομάδας: κ. Χρήστος Γκότσης 50%, κ. Έλενα Σεραφειμίδου 50%

Στην κατηγορία 2 βραβεύτηκε το έργο «Παραμετρική κατασκευή θέασης new view pavillion/πολιτιστικός χώρος «ρομάντζο»:

Αρχιτεκτονική Μελέτη:  κ. Πανταζής Ευάγγελος, κ. Πανταζής Ιάσων

Μπορείτε να δείτε τους επαίνους και τις διακρίσεις ΕΔΩ.

Comments are closed