Αρχίζει και για την Ελλάδα η εποχή των gigabit.

O όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στα εγκαίνια της πρώτης οπτικής ίνας σε σπίτι, σε ειδική τελετή παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο υπουργός,  κ. Νίκος Παππάς επισήμανε ότι η επένδυση θα αφορά 1 εκατ. νοικοκυριά και θα γίνουν ανάλογες επενδύσεις και από άλλες ιδιωτικές εταιρείες , ώστε να πιάσει η χώρα στόχους για την κοινωνία των GB πριν το 2025. Τον υπουργό συνόδευσε ο γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας σχετικά με το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον προς τις επιχειρήσεις και με τη συνδεσιμότητα υψηλών ταχυτήτων 5G σε δήμους της χώρας, κάτι που ήδη έχει γίνει στα Τρίκαλα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν μνημόνια συνεργασίας με τους δήμους Ζωγράφου και Καλαμάτας.

Επίσης, σημείωσε ότι σύντομα έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κωδικοποίηση και αδειοδότηση των κεραιών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι αποστολή του ΟΤΕ είναι να φέρει τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε όλους, ώστε να μπορούν να αξιοποιούν τις ευκαιρίες τού σήμερα και να χτίζουν ένα καλύτερο αύριο. Ο όμιλος ΟΤΕ έχει επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια και σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στη χώρα με πολύ υψηλές ταχύτητες, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, ο τελικός στόχος είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι με το νέο επιχειρηματικό πλάνο 2 δισ. μέχρι το 2022. «Σήμερα είμαστε εδώ, αποδεικνύοντας ότι είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε, ξεκινώντας να κάνουμε πραγματικότητα την κοινωνία των gigabit στη χώρα μας» υπογράμμισε. Μέχρι το τέλος του χρόνου έξι περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν οπτική ίνα και μέχρι το τέλος του 2019 η κάλυψη θα περιλαμβάνει 150.000 νοικοκυριά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με στόχο το ένα εκατ. νοικοκυριά μέχρι το 2022, υποστήριξε ο ίδιος.

Comments are closed