Αυξάνεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021»

Τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», με στόχο να καλυφθεί έως και το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο του Συνεδρίου του ΤΕΕ «Green Deal Greece 2022», που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι «το Νέο Εξοικονομώ τρέχει με 630 εκατ. προϋπολογισμό, με εκτίμηση 1 δις ευρώ κινητοποιούμενων πόρων» και σημείωσε ότι «ήδη υπάρχουν πάνω από 40 χιλιάδες ενταγμένες και άλλες τόσες επιλαχούσες κατοικίες», ανακοινώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό, ώστε όλοι, ή σχεδόν όλοι όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα». Δεν παρέλειψε δε να σημειώσει ότι σε συνεργασία με το ΤΕΕ το πρόγραμμα άλλαξε ώστε να υπάρξει αξιολόγηση στην εξοικονόμηση σε συνδυασμό με κοινωνικά κριτήρια, ώστε να στηριχθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 8η Ιουλίου (σύμφωνα με νέο ΦΕΚ)  που στοχεύει να φέρει για κάθε νοικοκυριό που συμμετέχει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 40% μέσο όρο, με μείωση κόστους ρεύματος 400-500 ευρώ το χρόνο.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέχεια των εξαγγελιών του ιδίου του Πρωθυπουργού και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης προανήγγειλε την έναρξη προγραμμάτων “Εξοικονομώ” για το 2022, σε σύντομο χρόνο, με την αρχή να γίνεται για την εξοικονόμηση σε κτίρια μέσω του προγράμματος “Ηλέκτρα” και την προετοιμασία εκτεταμένου προγράμματος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

Comments are closed