Αυτοί είναι οι εξαψήφιοι μισθοί του μέσου μηχανικού software στις ΗΠΑ

Πόσο πληρώνεται ο μέσος μηχανικός software στις ΗΠΑ; Η πλατφόρμα εργασίας Hired έδωσε στη δημοσιότητα κάποια εξαψήφια νούμερα (πόνεσε αυτό ε;), τα οποία αποδεικνύουν το μάλλον αναμενόμενο: οι μηχανικοί του είδους στο Σαν Φρανσίσκο είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι μεταξύ των Αμερικανών συναδέλφων τους και παρόλα αυτά χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να συντηρήσουν το ίδιο επίπεδο ζωής με ανθρώπους που ζουν σε άλλες αμερικανικές πόλεις. Ο λόγος; Η πανάκριβη Bay Area.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, η οποία στηρίχθηκε σε δείγμα 80.000 ατόμων από 11 πόλεις, οι μηχανικοί software στο Σαν Φρανσίσκο πληρώνονται κατά μέσο όρο 132.000 δολάρια ετησίως. Ο μισθός αυτός μπορεί να ακούγεται …μια χαρά για την υπόλοιπη χώρα, γράφει το techcrunch.com, αλλά ένας μηχανικός από το ‘Οστιν πχ, θα χρειαζόταν να βγάζει 195.000 δολάρια τον χρόνο για να διατηρεί το ίδιο επίπεδο ζωής στο Σαν Φρανσίσκο.
Ο μέσος μηχανικός software στο Σιάτλ πληρώνεται 125.000 δολάρια, αλλά στο Σαν Φρανσίσκο θα θα έπρεπε να βγάζει 164.000 για να ζει όπως ζούσε στο Σιάτλ.
Στο Λος Άντζελες κερδίζει 122.000 δολάρια (θα χρειαζόταν 152.000 αν ζούσε στο Σαν Φρανσίσκο), στο Σικάγο 108.000 (155.000 στο Σικάγο) και στην Ουάσιγκτον 115.000 (θα χρειαζόταν 136.000). Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι, σύμφωνα με τη Hired, η Νέα Υόρκη. Εκεί, ο μέσος μηχανικός software βγάζει κάθε χρόνο περίπου 125.000 δολάρια, αλλά αν ήθελε να διατηρήσει τον νεοϋορκέζικο τρόπο ζωής στο Σαν Φρανσίσκο θα χρειαζόταν λιγότερα: 123.000 δολάρια.
Η έρευνα ανέδειξε ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο: ότι οι μηχανικοί στη συγκεκριμένη ειδικότητα πληρώνονται καλύτερα όταν μετεγκαθίστανται σε μια πόλη, από ό,τι πληρώνονται οι ντόπιοι!
Συγκεκριμένα, η πρόταση αποδοχών που γίνεται σε έναν μηχανικό-κάτοικο της Ουάσιγκτον για εργασία στην ίδια πόλη τοποθετεί το “κασέ” του στα 110.000 δολάρια περίπου (μέσο όρο). Αν όμως ο ίδιος άνθρωπος έχει μετακομίσει στην Ουάσιγκτον από άλλη πόλη -και κυρίως από τη Bay Area του Φρανσίσκο- τότε του προσφέρονται κατά μέσο όρο 122.000. Η μόνη εξαίρεση σε αυτό είναι το Σαν Φρανσίσκο, όπου προκρίνεται κατά τα φαινόμενα το “παπούτσι από τον τόπο σου”. ‘Ενας εργαζόμενος προερχόμενος από τοπική εταιρεία πληρώνεται περίπου 10.000 δολάρια καλύτερα σε σχέση με κάποιον που μετακομίζει εκεί από άλλη πόλη.

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ (αγγλική γλώσσα)

Comments are closed