ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Κλαίνε οι μέλισσες;»

Cover_VourosΜόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ το τρίτο βιβλίου του αρχιτέκτονα μηχανικού και εικαστικού, Γιάννη Βούρου. Έχει τον τίτλο «Κλαίνε οι μέλισσες;» και στις σελίδες του φιλοξενεί διάφορα είδη λογοτεχνίας όπως: διηγήματα, ποιήματα, στιχάκια, σκέψεις και… συνταγές μαγειρικής.

Είχε προηγηθεί η έκδοση άλλων δύο βιβλίων από τον ίδιο συγγραφέα: «Στο περιθώριο» και «Ταξιδιωτικός Οδηγός».
Ο Γιάννης Βούρος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1953. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολεοδομία στο London School of Economics.

Aπό το 1983 εργάζεται ως αναστηλωτής στο Άγιον Όρος. Από το 1980 ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική. Με την ιδιότητα του ζωγράφου έχει πραγματοποιήσει 15 ατομικές εκθέσεις, συμμετείχε σε περισσότερες από 160 ομαδικές και έχει βραβευθεί στον διεθνή διαγωνισμό “Art and Poverty”, Ankara, 2005. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί από το 1992 μέχρι σήμερα στα περιοδικά «Παρέμβαση», «Τζαζ & Jazz», «Πολύγυρος», «ΕΝΕΚΕΝ», «Ο Σίσυφος» και «Τέχνης ίχνη», καθώς και στο dreaming-in-the-mist.blogspot.com. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα πολλών λογοτεχνικών και επιστημονικών βιβλίων, καθώς και δίσκων μουσικής.

Comments are closed