Συμφωνία τριών σημείων για το ‘‘Flyover’’ στη δεύτερη ευρεία σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Σε ομόφωνη συμφωνία τριών σημείων κατέληξαν οι συμμετέχοντες στη δεύτερη ενημερωτική συνάντηση των φορέων για το «Flyover», που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με τη συμμετοχή του ΤΕΕ/ΤΚΜ δια του Προέδρου της ΔΕ Γιώργου Τσακούμη, που υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της τροχονομικής επιτήρησης στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

Τα τρία σημεία που συνομολογούν οι συμμετέχοντες είναι :

α) Ότι το «Flyover» αποτελεί ένα εμβληματικό έργο, το οποίο πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

β) Συμφωνήθηκαν οι θεματικές ενότητες, στις οποίες θα γίνουν παρεμβάσεις, όπως προέκυψε ύστερα από τις έξι συσκέψεις (τέσσερις του συντονιστικού οργάνου στο Διοικητήριο και δυο με διευρυμένη σύνθεση στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη), που πραγματοποιήθηκαν εντός του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, οι ενότητες αφορούν πρωτοβουλίες σχετικά με την αναβάθμιση του έργου του ΟΑΣΘ, τη διευκόλυνση του έργου της Τροχαίας, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενοφόρων στο 424 ΓΣΝΘ και στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μέσω του στρατοπέδου «Καρατάσιου», την εφαρμογή πρωτοκόλλων εκτάκτων συμβάντων, αλλά και τις παρεμβάσεις για τον εντατικό έλεγχο της στάσης και στάθμευσης των αυτοκινήτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης.

γ) Αποφασίστηκε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα επιτρέψουν στα μέσα Οκτωβρίου την έναρξη του κατασκευαστικού σταδίου του έργου. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, μεταξύ άλλων ζήτησε «έξυπνες λύσεις» όσον αφορά στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για θέματα Μεταφορών, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υφυπουργός Υποδομών, αρμόδιος για θέματα Υποδομών, κ. Νίκος Ταχιάος, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Κώστας Μαγουλάς.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας,  ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτριος Δερμουτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σωκράτης Δωρής, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΣΕΘ κ. Ιωάννης Καλογερούδης, ο Διευθύνων  Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Ιωάννης Τόσκας, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Κωνσταντίνος Ταγγίρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό ΜΕΤΡΟ ΑΕ κ. Νικόλαος Κουρέτας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κ. Στέφανος Τσόλης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, η Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, ο Πρόεδρος ΤΕΕ/TKM κ. Γεώργιος Τσακούμης, o CEO της ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ κ. Ντίνος Μπενρουμπή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AVAX κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ο Διευθυντής της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας κ. Νικόλαος Κουταβάς, ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ κ. Δημήτριος Αναγνώπουλος και ο Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Εξωτερικός συνεργάτης του  ΟΣΕΘ, Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Comments are closed