Δημοπρατήθηκαν από την ΠΚΜ παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στο οδικό δίκτυο της Πέλλας

Παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου και καθαρισμού των ρεμάτων υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οι παρεμβάσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, αφορούν συνολικό μήκος 75 χιλιομέτρων και θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Τα έργα οδοποιίας που έχει δημοπρατήσει πρόσφατα η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας της Πέλλας είναι τα εξής:

  1. Στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων επαρχιακών οδών», προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ θα γίνουν μικρές παρεμβάσεις από 100 έως και 1.000 μέτρα οδού στα εξής σημεία των παρακάτω επαρχιακών οδών:

-Στην Επαρχιακή Οδό 2 (από Μαυροβούνι, Νέα Ζωή, Άψαλος, Πολυκάρπη, Όρμα έως τον δρόμο προς τα Λουτρά)

-Στην Επαρχιακή οδό 11 (από δρόμο προς Αριδαία- Εξαπλάτανο, Ριζοχώρι, Φιλώτεια, Φούστανη)

-Στην Επαρχιακή Οδό 12 (από Νοτιά- Αρχιπέλαγος και όρια του νομού Κιλκίς)

-Στην Επαρχιακή Οδό 13 (από Γιαννιτσά.-Αξός–Αραβησσός-Λάκκα-Λιθαριά-Εξαπλάτανος)

  1. Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων σε τμήματα των επαρχιακών οδών 1, 5, 13», προϋπολογισμού 1.750.000, οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις εξής οδούς:

-Επαρχιακή Οδός 13 (Εξαπλάτανος, Μάνδαλο-Γιαννιτσά)

Στον Εξαπλάτανο από την πλατεία του οικισμού και νοτιοανατολικά έως τη διασταύρωση για το Θεοδωράκι σε μήκος 6.000 μέτρων

Στην Κρανιά και τη Λιθαριά σε μήκος 200 μέτρων

Στον οικισμό της Αραβησσού σε μήκος 1.500 μέτρων

Στην γέφυρα του Γράμμου προς την Αραβησσό σε μήκος 1.500 μέτρων

-Επαρχιακή Οδός 1 (Έδεσσα, Άψαλος-Αριδαία)

Για το τμήμα Έδεσσα – Κλεισοχώρι για μήκος 1.600 μέτρων

-Επαρχιακή Οδός 5 (Σκύδρα, Καλή, Άνυδρο, Μάνδαλο)

Για τον οικισμό του Ανύδρου σε μήκος 800 μέτρων

  1. Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων σε τμήματα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (περιοχή Μαυροβουνίου, Ριζαρίου, Δροσιάς, Αγίου Αθανασίου), προϋπολογισμού 1.510.000 ευρώ, στις εξής οδούς:

-Εθνική Οδός 2 (από Μαυροβούνι έως τον κόμβο Σεβαστιανών) για τμήμα μήκους 3.300 μέτρων

-Εθνικό Οδός 2 (από τον κόμβο του Περιφερειακού έως την ανάβαση του νοσοκομείου Έδεσσας) για τμήμα μήκους 1.600 μέτρων. Στο τμήμα από Μαυροβούνι έως Ριζάρι πρόκειται να καθαριστεί και να επενδυθεί το έρεισμα και το ανάχωμα της οδού. Η επένδυση αφορά σε περίπου 3.000 μέτρα.

-Παλιά Εθνική Οδός 2 (Έδεσσα, Φλώρινα από διασταύρωση για Άρνισσα έως το νέο ασφαλτικό πριν το Πέταλο) σε μήκος 1.700 μέτρων

-Παλιά Εθνική Οδός 2 (Έδεσσα, Φλώρινα από νέο ασφαλτικό έως τη Νέα Ξανθόγεια) σε μήκος 500 μέτρων

-Παλαιά Εθνική Οδός 2 (Έδεσσα, Φλώρινα από τη διασταύρωση του ανεομοδρομίου έως τη διασταύρωση του νέου Αγίου Αθανασίου) σε μήκος 1.400 μέτρων

Τα παραπάνω έργα βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης της δημοπράτησης και εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται να αρχίσει η υλοποίηση τους.

  1. Επίσης στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση Εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για τα έτη 2020, 2021, 2022», προϋπολογισμού 1.730.000 ευρώ, εκτελούνται οι παρακάτω παρεμβάσεις:

Α. Εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας

-στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (από το φανάρι του Περιφερειακού προς τον οικισμό του Άγρα) σε μήκος 1.600 μέτρων

-στο 31ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Έδεσσας – Φλώρινας προς Κέλλη (αρχή ανάβασης – 31ο χλμ. προς τα όρια του νομού Φλώρινας) σε μήκος 3.300 μέτρων

Β. Επαρχιακή οδός Μαυροβούνι-Άψαλος

-στο τμήμα Νέα Ζωή – Άψαλος σε μήκος 1.300 μέτρων

Ακόμη το επόμενο διάστημα υπογράφονται άλλες δύο συμβάσεις για έργα συντήρησης της οδοποιίας στην περιοχή της Πέλλας. Η πρώτη αφορά στη διαγράμμιση όλου του εθνικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ και η δεύτερη στην κατακόρυφη σήμανση και την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας πινακίδων και κιγκλιδωμάτων του οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Εξάλλου τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες για τον καθαρισμό ρεμάτων στην περιοχή της Πέλλας, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται να καθαριστούν τμήματα 21 ρεμάτων, που είναι τα εξής:

Ανύδρου, Τάφρος 55 (Βόρεια της Δροσερού), Αραβησσού (Νότια των Πηγών με κατεύθυνση προς Γυψοχώρι), Τσιναρλί Γιαννιτσών (Γέφυρα Δαμιανού), Σεβαστιανών (Νότια των Σεβαστιανών έως Εργατικές Κατοικίες Σκύδρας), Σεβαστιανών (Περιοχή Γκέρε), Νέων Ξανθογείων, Παναγίτσας, Ριζού (Νότια του γηπέδου), Ξιφιανής – Αψάλου, Τσάκων, Πολυκάρπης, Μαυροβουνίου, Προφήτη Ηλία, Κρύας Βρύσης, Παλαιού Μυλοτόπου, Παραλίμνης, Καρυδιάς, ποταμός Εδεσσαίος, Πετριάς και Φούστανης.

 

Comments are closed