Διάβασε αυτά τα 5 + 5 βιβλία, αν το παλεύεις να γίνεις leader

Πηγή φωτογραφίας: Iakov Filimonov | Shutterstock.com

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αναπτυχθείς τόσο ώς άτομο, όσο και ώς ηγέτης είναι το διάβασμα. Το πολύ διάβασμα. Σύμφωνα με το Εntrepeneur τουλάχιστον, που υποστηρίζει ότι έχει επανειλημμένα αποδειχτεί πως ένα κοινό χαρακτηριστικό των πιο επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι πρόκειται για … μεγάλους βιβλιοφάγους.

Το διάβασμα δεν εξασφαλίζει μόνο γνώση, αλλά και ευρύτερη προοπτική. Αρκεί φυσικά να ξέρεις σε ποια βιβλία να δώσεις βάση και να επενδύσεις χρόνο. Οι συντάκτες του άρθρου διάλεξαν 10 βιβλία (στην αγγλική γλώσσα), που χρειάζεται να διαβάσεις αν το παλεύεις να γίνεις ηγέτης ή ηγέτιδα.

1.Managing the Mental Game του Jeff Boss

Το Managing the Mental Game περιέχει χρήσιμες ασκήσεις ώς προς το πώς μπορείς να μάθεις να διαχειρίζεσαι το χάος και την πίεση, προκειμένου να διατηρείς ηρεμία, ψυχραιμία και διαύγεια σε αβέβαιες ή δύσκολες καταστάσεις. Η υπέρβαση του στρες είναι απλά ένα διανοητικό παιχνίδι υποστηρίζει ο συγγραφέας.

2.Start With Why του Simon Sinek

Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν αυτό που κάνεις, αλλά το γιατί το κάνεις. Αυτή είναι μια σημαντική αλήθεια στον κόσμο των επιχειρήσεων. Στο βιβλίο του Start With Why ο συγγραφέας “βουτάει” μέσα σε κάποιες βασικές ερωτήσεις, επιχειρώντας να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: γιατί κάποιοι άνθρωποι, επιχειρήσεις ή οργανισμοί είναι πιο καινοτόμοι, αποδοτικοί/προσοδοφόροι και επιδραστικοί από ό,τι άλλοι; Αν προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα μακροπρόθεσμο όραμα και ψάχνεις κατευθυντήριες, το βιβλίο αυτό μπορεί να σε εμπνεύσει ώστε να ξεκινήσεις να πορεύεσαι προς τη σωστή κατεύθυνση.

3.The Go-Giver Leader των Bob Burg και John David Mann

Οι πραγματικά μεγάλοι ηγέτες δεν προσπαθούν να δρουν ώς τέτοιοι. Αντίθετα, προσπαθούν να είναι πιο ανθρώπινοι. Επικεντρώνονται στην ιδέα ότι “όταν δίνεις, παίρνεις κιόλας”. ΟΙ δύο συγγραφείς του The Go-Giver Leader διηγούνται στην ουσία ένα δελεαστικό κι άκρως επιμορφωτικό “παραμύθι” για την πορεία ενός νεαρού στελέχους στην προσπάθειά του να στηρίξει μια μικρή επιχείρηση που προσπαθεί να επιβιώσει, ώστε αυτή να λάβει μια κρίσιμη απόφαση.

4.The Dip του Seth Godin

Το βιβλίο The Dip αποδεικνύει ότι και οι winners παραιτούνται από τον αγώνα και οι χαμένοι κερδίζουν. Απλά οι winners παραιτούνται συχνότερα και γρηγορότερα, μέχρι να πετύχουν “διάνα”. Οι νικητές γνωρίζουν ακόμη ότι όσο μεγαλύτερο το εμπόδιο που πρέπει να υπερβούν, τόσο μεγαλύτερη και η ανταμοιβή τους όταν το υπερβαίνουν. Το βιβλίο αυτό θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς αν αξίζει να προσπαθείς να σκαρφαλώσεις τον τοίχο μπροστά στον οποίο βρίσκεσαι τώρα.

5.Freakonomics των Steven D. Levitt and Stephen J. Dubner

Oπως έχει γράψει η Wall Street Journal, αν ο Indiana Jones ήταν οικονομολόγος θα ήταν ο Steven Levitt. Το Freakonomics αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Levitt με τον βραβευμένο συγγραφέα και δημοσιογράφο Stephen J. Dubner. Το βιβλίο “διεισδύει” στα ενδότερα μιας συμμορίας που εμπορεύεται κρακ, ακόμη και της Ku Klux Klan, κρατώντας πάντα κατά νου την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα κίνητρά τους. Έχει να κάνει με το πώς κάποιοι πετυχαίνουν τελικά να πάρουν αυτό που θέλουν ή χρειάζονται, τη στιγμή ακριβώς που άλλοι άνθρωποι πασχίζουν να καταφέρουν …ακριβώς το ίδιο.

Το Entrepreneur έχει να σου προτείνει άλλα πέντε, εξίσου ενδιαφέροντα με τα πέντε πρώτα

Για να διαβάσεις για αυτά, πέρασε μια βόλτα από ΕΔΩ

Comments are closed