Διαδικτυακή διάλεξη του Π.Πανέτσου, με θέμα «Έλεγχος και αποκατάσταση γεφυρών από σκυρόδεμα»

Στο πλαίσιο συνεργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ερευνών Σκυροδέματος (ΕΠΕΣ) συνδιοργανώνεται διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Έλεγχος και Αποκατάσταση Γεφυρών από Σκυρόδεμα», την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:00.

Ομιλητής θα είναι ο Δρ πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ, διευθυντής λειτουργίας και συντήρησης γεφυρών της Εγνατία Οδός Α.Ε. κ. Παναγιώτης Πανέτσος. Η παρουσίαση προς τους Έλληνες Μηχανικούς, Ερευνητές και Ακαδημαϊκούς κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση καθώς ο φέρον οργανισμός των γεφυρών εμφανίζει προβλήματα παθολογίας λόγω κόπωσης, “γήρανσης” των υλικών και δράσης περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων ενώ από την άλλη οι μεταφορές γίνονται με ολοένα αυξανόμενα φορτία. Θα γίνει παρουσίαση από πραγματικές καταστάσεις βλαβών και των τρόπων αποκατάστασής τους.

Πρόσβαση για την παρακολούθηση της διάλεξης έχουν όλοι οι μηχανικοί, μέσω του παραπάνω συνδέσμου. Η παρουσίαση θα γίνει με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΙΤΣΑΚ. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣ, Κύριος Ερευνητής του ΙΤΣΑΚ, Δρ Σαλονικιός Θωμάς, η παρούσα διάλεξη και άλλες οι οποίες θα ακολουθήσουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα διαλέξεων που διοργανώνουν η ΕΠΕΣ και το ΤΕΕ/ΤΚΜ για την περίοδο 2023 – 2024.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη που θα γίνει διαδικτυακά, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, ώρα 19:00 ΕΔΩ.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Πανέτσος Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, είναι προϊστάμενος της παρακολούθησης και συντήρησης των γεφυρών της Εγνατίας Οδού από το 2006. Υπό τη ευθύνη του οργανώθηκε και διενεργήθηκε συστηματικά ο οπτικός και ενόργανος έλεγχος των περίπου 1200 γεφυρών του κύριου και των καθέτων αξόνων της Εγνατίας Οδού, και πολλών άλλων γεφυρών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, αξιολογήθηκε η δομική και λειτουργική επάρκεια τους, εφαρμόζοντας διαδικασίες και εγχειρίδια που συνέταξε και εισήγαγε από το 2007. Σε  δεκάδες γεφυρών την τελευταία 15 ετία διεξήγαγε ενόργανη παρακολούθηση της μηχανικής απόκρισης τους, με δίκτυα αισθητήρων (παραμόρφωσης, μετακίνησης, επιτάχυνσης), για την αναγνώριση της μηχανικής συμπεριφοράς τους και την αξιολόγηση της δομικής ακεραιότητάς τους. Μελετητής ή  επιβλέπων έργων συντήρησης και δομικής ενίσχυσης επισφαλών γεφυρών. Έχει 30 έτη επαγγελματικής εμπειρίας και 11 έτη ακαδημαϊκής εμπειρίας (επίκουρος καθηγητής ΠΔ 407, Παν. Θεσσαλίας & Δυτ. Μακεδονίας – διδασκαλία Στατικής, Οπλισμένου και Προεντεταμένου Σκυροδέματος). Έχει 10 εργασίες  δημοσιευμένες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και πάνω από 60 σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.

Comments are closed