Σήμερα η διαδικτυακή παρουσίαση – συνέντευξη τύπου, του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το συνέδριο “Τα Κάστρα της Βιομηχανίας”

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου  και  παρουσίαση της φιλοσοφίας και των στόχων της διοργάνωσης Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα “Τα Κάστρα της Βιομηχανίας – Επανένταξη και Αξιοποίηση” τον Απρίλιο του 2022, διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00, με δυνατότητα παρακολούθησης από κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αποφάσισε τη διοργάνωση του πανελληνίου συνεδρίου, αναγνωρίζοντας τη σημασία της βιομηχανικής κληρονομιάς, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αστικού πολιτισμικού τοπίου και ήδη έχει απευθύνει δημόσια πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους επιστήμονες να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλουν ανακοινώσεις.

Σε αρκετές πόλεις μεγάλα ανενεργά βιομηχανικά συγκροτήματα έχουν ενταχθεί στη ζωή της πόλης μέσω της επανάχρησης. Πολλά όμως παραμένουν ανενεργά έχοντας υποστεί μεγάλες φθορές και κινδυνεύοντας από ανεπανόρθωτες βλάβες. Το συνέδριο θα έχει στόχο να διερευνήσει θέματα που αφορούν στην καταγραφή, τεκμηρίωση και διαχείριση σημαντικών ανενεργών βιομηχανικών συγκροτημάτων και κτιρίων που σήμερα αποτελούν στοιχεία μνήμης. Ακόμα, επιδιώκει να αναδείξει το συσχετισμό με ζητήματα βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας και να αναζητήσει συνέργειες, τρόπους και μεθόδους που θα επαναφέρουν αυτά τα συγκροτήματα στην καθημερινή μας ζωή.

Ομιλητές στη διαδικτυακή παρουσίαση θα είναι οι:

Γιώργος Τσακούμης, πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ

Πρόδρομος Νικηφορίδης, Αρχιτέκτων και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Ασπασία Λούβη,  Αρχαιολόγος

Ελένη Μαΐστρου,  Ομότιμη καθηγήτρια Ε. Μ. Π.

Μαρία Μαυροειδή, Αρχαιολόγος, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του TICCHI

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σαββάκης.

H παρακολούθηση είναι ελεύθερη, χωρίς να απαιτείται εγγραφή, μέσω της πλατφόρμας Zoom, στο εξής link: https://us02web.zoom.us/j/88986138646

Περισσότερα για τη διαδικασία προετοιμασίας του συνεδρίου, τη σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιστημονικής Επιτροπής υπό την Προεδρία του Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Νομικού και τον τρόπο υποβολής δηλώσεων συμμετοχής και ανακοινώσεων, μπορούν να εντοπίσουν οι ενδιαφερόμενοι ΕΔΩ

Comments are closed