Διαλύστε κτήρια* διάσημων αρχιτεκτόνων στη High Line *φτιαγμένα με lego

Πηγή φωτογραφίας: citylab.com. Olafur Eliasson, "The collectivity project," 2015.(Timothy Schenck/Friends of the High Line)

Πηγή φωτογραφίας: citylab.com. Olafur Eliasson, “The collectivity project,” 2015.(Timothy Schenck/Friends of the High Line)

Τα Χριστούγεννα ήρθαν …Ιούνιο στη Νέα Υόρκη!
Ο Οlafur Eliasson είναι ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο “Panorama”, μια υπαίθρια ομαδική έκθεση, που υποστηρίζεται από τη High Line Art. Σαν ένας Δανο-ισλανδός Άγιος Βασίλης, ο Eliasson κουβάλησε δύο τόνους λευκών lego στη West 30th Street και κάλεσε τον κόσμο να παίξει μαζί τους. Η εγκατάσταση λέγεται “The Collectivity Project” και άνοιξε στις αρχές Ιουνίου. Η ιδέα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: οι καλλιτέχνες φέρνουν lego, οι θεατές …τα χρησιμοποιούν.
Φυσικά, ο Eliasson δεν παράτησε απλά τον σάκο με τα Lego στον τόπο της έκθεσης. Κάλεσε σε βοήθεια αρχιτέκτονες από 10 επιλεγμένα αρχιτεκτονικά γραφεία, που σαν …ξωτικά του Santa Claus έφτιαξαν δέκα κατασκευές από λευκά lego, τα οποία οι θεατές -με λογική …αχάριστων παιδιών- άρχισαν να διαλύουν για να …φτιάξουν δικά τους πράγματα. Ωραία ιδέα ε;

lego2

Ήδη, το εξαιρετικό δέντρο Baobab που δημιούργησε στον χώρο η ομάδα του James Corner Field Operations διαλύθηκε από τους θεατές στα …εξ ων συνετέθη. Οι σπείρες των Bjarke Ingels Group και SHoP Architects δεν υπάρχουν πια σε αυτό τον κόσμο. Και το κτήριο που έφτιαξε η ομάδα των Robert AM Stern Architects, που τόσο μοιάζει με αυτά που όντως κατασκευάζει το εν λόγω γραφείο -λευκό και “blocky”- δεν αναμένεται να μακροημερεύσει…

lego4
Απολαύστε σε εικόνες …την αρχιτεκτονική ώς παιχνίδι που συνδυάζει την καταστροφή με δημιουργία!

lego6

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το “Τhe Collectivity Project”

Comments are closed