Διεθνής Ημέρα Μουσείων η 18η Μαΐου

Πηγή Φωτογραφίας: https://www.facebook.com/icom.helleniccommittee/

«Μουσεία και (δια)δίκτυα, νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», είναι το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που όπως κάθε χρόνο, επικεντρώνεται σε ένα θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η κεντρική εκδήλωση για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 19:00, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, το οποίο είναι το τιμώμενο μουσείο για το 2018,

Τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων. Η συνεχής διεύρυνση του κοινού, που αποτελεί μόνιμο στόχο των μουσείων, απαιτεί στις μέρες μας ενισχυμένη διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, με άλλους φορείς και με το κοινό. Επίσης απαιτούνται νέες προσεγγίσεις για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα (στην ψηφιακή ή στην αναλογική τους μορφή).

Δείτε  όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων που οργανώνονται από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, με αφορμή τον φετινό εορτασμό ΕΔΩ.

Comments are closed