Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας από τη ΡΑΕ και τις Ενώσεις Καταναλωτών

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε συνεργασία με τις Ενώσεις Καταναλωτών εγκαινιάζει εκστρατεία ενημέρωσης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας με στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να μειώσουν το κόστος ρεύματος (ηλεκτρικής ενέργειας) με μικρές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες, οι οποίες, όμως, δεν θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής τους.

Η εκστρατεία ενημέρωσης είναι διαθέσιμη ΕΔΩ και περιλαμβάνει:

video που προτείνει στους καταναλωτές εύκολους και γρήγορους τρόπους για να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα

ενημερωτικό φυλλάδιο με συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών

ειδική ιστοσελίδα (ElectricityCostCalculator.gr) όπου οι καταναλωτές μπορούν να υπολογίσουν την ενέργεια (κιλοβατώρες) καθώς και το κόστος χρήσης των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών τους.

Συγκεκριμένα:

οι καταναλωτές διαλέγουν τις οικιακές συσκευές που διαθέτουν με ένα κλικ, εισάγουν τον χρόνο χρήσης κάθε συσκευής και επιλέγουν την τιμή κιλοβατώρας που προσφέρει ο Προμηθευτής τους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να υπολογίσουν ένα ενδεικτικό ημερήσιο και μηνιαίο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

για διευκόλυνση του καταναλωτή, έχουν ήδη προεπιλεχθεί τυπικές συσκευές που χρησιμοποιεί ένα μέσο νοικοκυριό, ενδεικτικές τιμές κατανάλωσης και διάρκεια χρήσης τους, καθώς και η μέση τιμής Προμήθειας (μετά την κρατική επιδότηση) του τρέχοντος μήνα, λαμβάνοντας υπόψη τα τιμολόγια κάθε Προμηθευτή όπως αυτά ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ

Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας της ΡΑΕ και των Ενώσεων Καταναλωτών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αρχής, είναι η ενημέρωση και στήριξη των καταναλωτών, όπως και η ευαισθητοποίηση τους σε θέματα κατανάλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ενώσεις Καταναλωτών

Το Μητρώο των Ενώσεων Καταναλωτών είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Για την εκστρατεία ενημέρωσης, υπήρξε συνεργασία με τις ενώσεις καταναλωτών:

ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ) www.inka.gr

Ένωση Καταναλωτών ‘’Η Ποιότητα της Ζωής’’ ΕΚΠΟΙΖΩ www.ekpizo.gr

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ) www.kepka.org

Comments are closed