Εντός του 2024 ο διαγωνισμός για το νέο logistics hub στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου

Εντός του 2024 αναμένεται ο διαγωνισμός για τη δημιουργία μεγάλου κέντρου logistics στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με το κτίριο του πρώην στρατοπέδου Γκόνου να μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο κέντρο logistics, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, κ. Συμεών Διαμαντίδης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 48η Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΕ.

«Σιγά-σιγά το έργο, στην έκταση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου, ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ, προχωράει. Καθορίζονται οι χρήσεις γης, γίνονται τεχνικές και χρηματοοικονομικές μελέτες και το έργο ωριμάζει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί μέσα στο 2024. Αυτή τη στιγμή γίνονται πρόδρομες εργασίες, απαλλοτριώσεις και απομακρύνσεις επικίνδυνων υλικών» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

Το έργο αφορά τη δημιουργία και ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες της ελληνικής αγοράς στη Βαλκανική και θα αναδείξει τόσο την πόλη, όσο και ευρύτερα τη Βόρεια Ελλάδα ως διεθνή κόμβο του διαμετακομιστικού εμπορίου. Πρόκειται για μία έκταση 672 στρεμμάτων στη δυτική είσοδο της πόλης και σε απόσταση 8 χλμ. από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως είχε επισημάνει στο παρελθόν ο αρμόδιος για θέματα μεταφορών πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, προβλέπεται διασύνδεση μέσω σιδηροδρόμου και αυτοκινητοδρόμου ανάμεσα στο νέο εμπορευματικό κέντρο που θα ανεγερθεί στη Φυλή και την υποδομή στο στρατόπεδο Γκόνου.

Comments are closed