Επίσκεψη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη στο ΤΕΕ/ΤΚΜ

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ επισκέφθηκε ο Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Σάββας Αναστασιάδης, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης. Στην ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, παρουσία και της Διευθύντριας του Τμήματος κ. Χρύσας Λασκαρίδου, κυριάρχησαν το θέμα των εξελίξεων στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, οι προοπτικές ανάδειξης και ανάπτυξης της πόλης,  καθώς και  τα ζητήματα των Μηχανικών.

Ο κ. Αναστασιάδης, παρέθεσε τις απόψεις του για τα θέματα της πόλης, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό ενημέρωσης ακόμα και για τεχνικά ζητήματα, ενώ τόνισε πως πιστεύει στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης μέσα από τις υποδομές, αλλά και μέσα από την εγκατάσταση ή ίδρυση στην πόλη, θεσμών κύρους.

Με αφορμή αυτή την άποψη του Βουλευτή , ο κ. Τσακούμης τον ενημέρωσε για το αίτημα του Τμήματος να ιδρυθεί Ειδική Γραμματεία Χωροταξίας και Σχεδιασμού για την Μητροπολιτική Περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι μετά την  κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού, υπάρχει ένα Τμήμα για την Θεσσαλονίκη το οποίο υπάγεται σε Διεύθυνση του Υπουργείου  στην Αθήνα. Η πρόταση τεκμηριώνεται από Ομάδα Εργασίας η οποία αναμένεται να παραδώσει άμεσα το πόρισμά της και το οποίο βέβαια, θα σταλεί προς ενημέρωση και υποστήριξη σε όλους τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Comments are closed