Συναντήσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ στην Πιερία

Ιδιαίτερα παραγωγικές συζητήσεις για τεχνικά θέματα είχε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, που βρέθηκε στην Πιερία προκειμένου να συζητήσει με την Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου προτάσεις αναπτυξιακών έργων υποδομών που αφορούν στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κ. Μαυρίδου στην Π.Ε. Πιερίας, παρουσία του Αντιπροέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κ. Μιχάλη Παπαστεργίου, του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κ. Κωνσταντίνο Μπίσμπα, του Αντιπροέδρου, κ. Δανιήλ Σαμαρά, του Γραμματέα, κ. Απόστολο Πίτσια και των μελών, κ. Κωνσταντίνο Βασιλειάδη και κ. Νικόλαο Τσουπέη καθώς και της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πιερίας, κ. Γιώτας Σινωπίδου συζητήθηκαν και έργα που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Επίσης παραβρέθηκε το μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και Πρόεδρος της ΜΕ Ενέργειας του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Δημήτρης Κουσκουρίδης.

Τέθηκαν επίσης οι βάσεις για μία άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΤΕΕ/TKM που απαρτίζονται από πολύτιμους συμβούλους της τοπικής αυτοδιοίκησης με τεχνογνωσία υψηλών προδιαγραφών σε επίπεδο τεχνικών έργων, στοιχεία απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των υποδομών, την αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο της τοπικής κοινωνίας μας.

«Καθοριστική η συμβολή των μηχανικών στην ποιότητα δημοτικών έργων»

Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ και του Ν.Τ. Πιερίας του ΤΕΕ συναντήθηκε στο δημαρχείο και με τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης και ο πρόεδρος της Ν.Ε. Πιερίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Κώστας Μπίσμπας, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος ΥΔΟΜ κ. Γιώργος Νταντάμης.

Ο κ. Κουκοδήμος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ για τα σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Κατερίνης, καθώς και για σημαντικές μελέτες. Ο κ. Τσακούμης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της ΓΑΙΟΣΕ για την ανάδειξη σε χώρο πολιτισμού του παλαιού εργοστασίου εμποτισμού του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, τα Χωρικά Τοπικά Σχέδια που αφορούν το παραλιακό μέτωπο, καθώς και για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ανάπλασης του πεζοδρόμου και των πλατειών του κέντρου Κατερίνης. Επίσης, ενημερώθηκε αναλυτικά για το αίτημα του Δήμου που αφορά την παραχώρηση στρατοπέδων στην Ανδρομάχη.

Τις προσεχείς ημέρες η Πολεοδομία, ενεργοποιεί τη λειτουργία του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) η οποία αναμένεται να διευκολύνει το έργο των μηχανικών και να συντμήσει περαιτέρω τον χρόνο έκδοσης οικοδομικών αδειών, τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος ΥΔΟΜ κ. Γιώργος Νταντάμης.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ συμφώνησαν να διερευνήσουν τις δυνατότητες διοργάνωσης διημερίδας στην Κατερίνη, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την αρμόδια επιτροπή Χωροταξίας, για πολεοδομικά θέματα.

«Η συμβολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου και των μελών μηχανικών του, είναι καθοριστική στην ποιότητα των δημοτικών έργων. Κατά τη σημερινή συνάντησή μου με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Τσακούμη, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των δύο πλευρών για συνεργασία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο για τους δημότες», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ν.Ε. Πιερίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Κώστα Μπίσμπα, για την πρωτοβουλία της κοινής συνάντησης με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Comments are closed